Oficina Accelera Pime Rural del Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà disposa d’un nou servei per acompanyar el teixit empresarial de la comarca en el seu procés de digitalització

Les pimes i els autònoms que vulguin potenciar la presència a internet poden rebre assessorament d’aquests agents digitals, que s’ubicarà físicament a la seu del Consell Comarcal a l’àrea de Promoció Econòmica.

La iniciativa Accelera Pime Rural Girona, amb durada per als dos propers anys, té finançament del fons Next Generation i de la Diputació de Girona.

Les tasques d’assessorament personalitzat són gratuïtes i poden proporcionar solucions tecnològiques molt útils per a les empreses que tenen la intenció de potenciar l’ús d’eines digitals. Cada tècnic té un àmbit territorial definit i, a partir d’aquí, va atenent in situ o en línia les empreses interessades per informar-les sobre les ajudes i solucions disponibles, així com fer-los el diagnòstic de la maduresa digital del seu negoci. Les pimes i els autònoms poden contactar-hi a través del correu electrònic accelerapime@ddgi.cat.

Aquest programa compta a la comarca del Baix Empordà amb oficina a l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i amb un espai virtual amb continguts en l’àmbit de la digitalització (www.ddgi.cat/accelerapime/). En aquest lloc web, s’hi donaran a conèixer properament les formacions, jornades de treball en xarxa (networking), tallers i xerrades organitzades en el marc d’aquest programa, que té una durada prevista de dos anys.

El Kit Digital

D’entrada, el procés de digitalització pot requerir d’una inversió inicial. Per aquest motiu, els tècnics de l’oficina Accelera Pime Rural Girona acompanyen l’empresa en el procés de sol·licitud del Kit Digital. Es tracta d’un programa de subvencions adreçat a les pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i autònoms de qualsevol sector per facilitar la implantació de solucions digitals, com la renovació o la creació d’un lloc web, la creació d’una botiga en línia, la gestió de xarxes socials o la potenciació de la ciberseguretat (antivirus).

FORMACIÓ EN INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

En un món empresarial en constant evolució, la intel·ligència artificial (IA) ha esdevingut un motor impulsor de la innovació i l’eficiència. No obstant això, moltes petites i mitjanes empreses sovint consideren que la IA és inaccessible o difícil d’implementar. Això està a punt de canviar!

Us convidem a la sessió de formació «Intel·ligència artificial: Transformant petites i mitjanes empreses», dissenyada especialment perquè els assistents coneguin les oportunitats i aplicacions pràctiques de la IA, i com implementar solucions basades en IA a les seves empreses.

Programa:

- 13.00 h Introducció
- 13.10 h Ponència
- Què és la intel·ligència artificial (IA)?
- Estat actual de la IA i oportunitats i desafiaments per a les pimes.
- Aplicacions pràctiques de la IA per sectors (turisme, comerç, etc.).
- Eines i recursos per implementar la IA.
- 14.50 h Dubtes i preguntes

Ponent:

Marta Barris és consultora estratègica en transformació digital i intel·ligència artificial. Ha estat formada en administració i direcció d’empreses i té un postgrau en direcció de petites i mitjanes empreses per la Universitat Pompeu Fabra. Ha col·laborat i treballat amb diverses empreses en l’àmbit financer i d'assessorament empresarial. Actualment és cofundadora de The Sigma Projectes, on es dedica a ajudar les empreses en la seva digitalització i en l’adopció de solucions innovadores basades en IA, així com en automatització de processos.

Organitzat per la Diputació de Girona

Contacte: 972 645 541 Ext. 2255, acelerapime@ddgi.cat