Oficina Accelera Pime Rural del Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà disposa d’un nou servei per acompanyar el teixit empresarial de la comarca en el seu procés de digitalització

Les pimes i els autònoms que vulguin potenciar la presència a internet poden rebre assessorament d’aquests agents digitals, que s’ubicarà físicament a la seu del Consell Comarcal a l’àrea de Promoció Econòmica.

La iniciativa Accelera Pime Rural Girona, amb durada per als dos propers anys, té finançament del fons Next Generation i de la Diputació de Girona.

Les tasques d’assessorament personalitzat són gratuïtes i poden proporcionar solucions tecnològiques molt útils per a les empreses que tenen la intenció de potenciar l’ús d’eines digitals. Cada tècnic té un àmbit territorial definit i, a partir d’aquí, va atenent in situ o en línia les empreses interessades per informar-les sobre les ajudes i solucions disponibles, així com fer-los el diagnòstic de la maduresa digital del seu negoci. Les pimes i els autònoms poden contactar-hi a través del correu electrònic accelerapime@ddgi.cat.

Aquest programa compta a la comarca del Baix Empordà amb oficina a l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i amb un espai virtual amb continguts en l’àmbit de la digitalització (www.ddgi.cat/accelerapime/). En aquest lloc web, s’hi donaran a conèixer properament les formacions, jornades de treball en xarxa (networking), tallers i xerrades organitzades en el marc d’aquest programa, que té una durada prevista de dos anys.

El Kit Digital

D’entrada, el procés de digitalització pot requerir d’una inversió inicial. Per aquest motiu, els tècnics de l’oficina Accelera Pime Rural Girona acompanyen l’empresa en el procés de sol·licitud del Kit Digital. Es tracta d’un programa de subvencions adreçat a les pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i autònoms de qualsevol sector per facilitar la implantació de solucions digitals, com la renovació o la creació d’un lloc web, la creació d’una botiga en línia, la gestió de xarxes socials o la potenciació de la ciberseguretat (antivirus).