Oficina Accelera Pime Rural del Baix Empordà

0

El Consell Comarcal del Baix Empordà disposa d’un nou servei per acompanyar el teixit empresarial de la comarca en el seu procés de digitalització

Les pimes i els autònoms que vulguin potenciar la presència a internet poden rebre assessorament d’aquests agents digitals, que s’ubicarà físicament a la seu del Consell Comarcal a l’àrea de Promoció Econòmica.

La iniciativa Accelera Pime Rural Girona, amb durada per als dos propers anys, té finançament del fons Next Generation i de la Diputació de Girona.

Les tasques d’assessorament personalitzat són gratuïtes i poden proporcionar solucions tecnològiques molt útils per a les empreses que tenen la intenció de potenciar l’ús d’eines digitals. Cada tècnic té un àmbit territorial definit i, a partir d’aquí, va atenent in situ o en línia les empreses interessades per informar-les sobre les ajudes i solucions disponibles, així com fer-los el diagnòstic de la maduresa digital del seu negoci. Les pimes i els autònoms poden contactar-hi a través del correu electrònic accelerapime@ddgi.cat.

Aquest programa compta a la comarca del Baix Empordà amb oficina a l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i amb un espai virtual amb continguts en l’àmbit de la digitalització (www.ddgi.cat/accelerapime/). En aquest lloc web, s’hi donaran a conèixer properament les formacions, jornades de treball en xarxa (networking), tallers i xerrades organitzades en el marc d’aquest programa, que té una durada prevista de dos anys.

El Kit Digital

D’entrada, el procés de digitalització pot requerir d’una inversió inicial. Per aquest motiu, els tècnics de l’oficina Accelera Pime Rural Girona acompanyen l’empresa en el procés de sol·licitud del Kit Digital. Es tracta d’un programa de subvencions adreçat a les pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i autònoms de qualsevol sector per facilitar la implantació de solucions digitals, com la renovació o la creació d’un lloc web, la creació d’una botiga en línia, la gestió de xarxes socials o la potenciació de la ciberseguretat (antivirus).

FORMACIÓ

Apreneu a facturar electrònicament als vostres clients

Descripció:
Properament entrarà en vigor l'obligatorietat de facturar per via electrònica. En aquesta jornada es volen abordar de manera senzilla i introductòria tots els aspectes que una empresa ha de conèixer per implementar la facturació electrònica en la seva gestió diària.
Es duran a terme diversos exemples pràctics de com s’han d’emetre i gestionar factures mitjançant programes de facturació electrònica gratuïts.
Cal dur ordinador portàtil per aplicar les nocions exposades al taller pràctic.
Aquesta sessió va dirigida a tot tipus d’empreses i autònoms.
Programa:

12.00 h Introducció
12.10 h Activitats pràctiques
 Instal·lació del programari gratuït
 Enviament i recepció de factures en format Factura-e
 Realització d’exemples pràctics
13.45 h Dubtes i preguntes

Ponent:
Iker Rodríguez Corcuera és agent digitalitzador en plantilla de la Diputació de Girona. És graduat en comptabilitat i finances i en dret per la UdG, té un màster en economia de l’empresa de la UdG i cursa un altre màster en assessoria fiscal per la UNIR. Compta amb més de deu anys d'experiència com a assessor jurídic i fiscal en el sector privat.

Organitza: Diputació de Girona

Contacte: 972 645 541 ext. 2255. acelerapime@ddgi.cat

Inscripcions: https://www.ddgi.cat/accelerapime/