Curs de l'ofici de mariner/a - pescador/a

0

Aliança per impulsar l’ofici de pescador a través d’un programa formatiu.

La Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Confraria de Pescadors de Palamós, uneixen esforços per garantir el relleu generacional del sector pesquer

Amb aquesta iniciativa, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Confraria de Pescadors volen facilitar a persones interessades l’entrada al sector pesquer, amb un programa formatiu que integri i complementi les formacions necessàries, que acompanyi les persones participants en la seva entrada al sector i que faci partícip el sector pesquer de la formació i la incorporació dels aprenents.

Aquests estudis inclouran la formació i la certificació per part de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, l’orientació i la tutorització i les pràctiques en embarcacions vinculades a la Confraria de Pescadors de Palamós.

Un curs complet

El programa formatiu engloba diversos mòduls obligatoris:

- Mariner/a Pescador/a (40 h)

- Formació Bàsica en Seguretat (70 h)

- Higiene de la Producció Primària en Pesca Extractiva (2 h)

A banda del vessant més teòric, el curs inclou les jornades pràctiques de marineria a bord de les embarcacions a Palamós, un jornada de bateig de pesca i dues jornades de pràctiques de Seguretat Marítima a les instal·lacions de l’escola al Port de Tarragona.

En finalitzar la formació hi ha la possibilitat per a les persones participants de ser contractades durant la campanya d’estiu per una de les embarcacions, amb un contracte d’aprenent remunerat.

El valor d’aquest programa formatiu recau en el fet que no només pretén capacitar persones dins el sector, sinó que també vol apropar-les al món de la pesca i el mar, sovint un món desconegut per la població en general. Per això, un dels factors que cal destacar és la funció de tutorització i acompanyament de les persones participants, que durà a terme el personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’alumnat tindrà un tutor o tutora referent que els acompanyarà durant tot el curs i també en el període de pràctiques.

Actualment, la pesca al Baix Empordà encara té molts reptes, i amb aquesta iniciativa es posa de manifest la voluntat de vetllar per la continuïtat del sector pesquer a la comarca, d’una banda per la seva importància econòmica, i de l’altra, per la seva llarga tradició al nostre territori i per contribuir al relleu generacional.

FOTOS DE LA FORMACIÓ

Contacte
Formació | Curs de mariner pescador/a
Laia Estremeiro 
Tel. 972 64 55 41
formacio@baixemporda.cat 
De dilluns a divendres de 9 a 14 h
30plus@baixemporda.cat
Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs.
17100 La Bisbal d’Empordà

TWITTER - @PromEconomica

FACEBOOK -  Formació i ocupació i Emprenedors

INSTAGRAM - @promocioeconomicaccbe i @jovesbaixemporda

LINKEDIN - Promoció Econòmica