Saló dels Oficis i les Professions amb la col·laboració d'FP Baix Empordà

II Saló dels Oficis i les Professions

L’Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell ha acollit la segona edició del Saló dels oficis i les professions, amb col·laboració d’FP Baix Empordà. Un esdeveniment marcat per l’alt nombre d’assistents, sumant un total de fins a 2.000 persones entre alumnat de 4t d’ESO, batxillerats, cicles formatius i persones provinents dels 36 municipis del Baix Empordà.

La finalitat del Saló és informar i inspirar les persones joves i la ciutadania en general pel que fa a les necessitats del mercat laboral de la comarca, ensenyar diferents camins professionals a escollir i conèixer l’oferta de formació professional i certificats de professionalitat de la comarca del Baix Empordà. A banda dels centres que ofereixen formació i/o projectes formatius, els assistents van trobar espais d’assessorament, xerrades, tallers simultanis referents als oficis i les professions i la representació de 21 famílies professionals d’FP i certificats de professionalitat.

L’acte inaugural va comptar amb la participació de Raquel Robert Rubio, directora de Serveis Territorials d’Economia i Hisenda, Juli Fernández, alcalde de Palafrugell i Enric Marquès, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà.

El 29 de març a la tarda, Isabel Coronado, orientadora formativa en l’àmbit de l’educació, va impartir una formació oberta a la ciutadania i dissenyada especialment per les famílies. La xerrada va voler acompanyar a les més de 50 famílies participants donant eines i recursos per ajudar en el procés de presa de decisions i en el moment d’escollir l’itinerari formatiu de les seves filles i fills.

El Saló ha volgut també posar l’atenció en visualitzar i dignificar els oficis, com també fer front al repte del relleu generacional.

I Saló dels Oficis i les Professions

La primera edició del Saló dels Oficis i les professions, amb la col·laboració d’FP Baix Empordà, va acollir més de 2.000 persones de tota la comarca del Baix Empordà al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge entre els dies 28 de febrer i 1 de març de 2023. Aquest saló va ser el resultat d’un treball conjunt amb l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, la Taula de Formació Professional del Baix Empordà i els centres educatius

Durant dos dies, el Saló dels Oficis i les professions va acollir 34 expositors amb una representació de 21 famílies professionals d'FP i Certificats de Professionalitat, gremis i entitats empresarials i institucions públiques en un projecte transversal que va incloure serveis complementaris d'orientació formativa als joves i acompanyament individualitzat. Per a l'ocasió, es van realitzar 15 conferències durant els dos dies i 29 tallers per motivar els estudiants, en funció dels seus interessos, habilitats, i també de l'estat actual del mercat de treball; amb l’objectiu de posar en valor els oficis i no perdre capital humà.

El públic principal del Saló dels oficis i les professionals, van ser alumnes de  4t d'ESO, batxillerats i cicles de 15 instituts de la comarca que van decidir participar-hi per tal de rebre assessorament abans del període de matriculació de les formacions post obligatòries per dotar als estudiants de tota la informació possible abans de prendre una decisió. Per altra banda, es va voler potenciar la formació en oficis i l'ocupació de qualitat a la comarca, de la mà d'una entesa i treball conjunt entre el món acadèmic i el laboral.

Contacte
Saló dels Oficis i les Professions
Tel. 972 64 55 41
formacio@baixemporda.cat 
De dilluns a divendres de 9 a 14 h
Demaneu cita prèvia
Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs.
17100 La Bisbal d’Empordà

TWITTER - @PromEconomica

FACEBOOK -  Formació i ocupació i Emprenedors

INSTAGRAM - @promocioeconomicaccbe i @jovesbaixemporda

LINKEDIN - Promoció Econòmica