Saló dels Oficis i les Professions amb la col·laboració d'FP Baix Empordà

La primera edició del Saló dels Oficis i les professions, amb la col·laboració d’FP Baix Empordà, ha acollit més de 2.000 persones de tota la comarca del Baix Empordà al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge entre els dies 28 de febrer i 1 de març. Aquest saló ha estat el resultat d’un treball conjunt amb l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, la Taula de Formació Professional del Baix Emporda, i els centres educatius

Durant dos dies, el Saló dels Oficis i les professions ha acollit 34 expositors amb una representació de 21 famílies professionals d'FP i Certificats de Professionalitat, gremis i entitats empresarials i institucions públiques en un projecte transversal que ha inclòs serveis complementaris d'orientació formativa als joves i acompanyament individualitzat. Per a l'ocasió, es van realitzar 15 conferències durant els dos dies i 29 tallers per motivar els estudiants, en funció dels seus interessos, habilitats, i també de l'estat actual del mercat de treball; amb l’objectiu de posar en valor els oficis i no perdre capital humà.

El públic principal del Saló dels oficis i les professionals, han estat alumnes de  4t d'ESO, batxillerats i cicles de 15 instituts de la comarca que han decidit participar-hi per tal de rebre assessorament abans del període de matriculació de les formacions post obligatòries per dotar als estudiants de tota la informació possible abans de prendre una decisió. Per altra banda, s’ha volgut  potenciar la formació en oficis i l'ocupació de qualitat a la comarca, de la mà d'una entesa i treball conjunt entre el món acadèmic i el laboral.

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, a arrel de la diagnosi formativa realitzada durant l’any 2019 i les conclusions del relat territorial, ha portat a terme actuacions per respondre a les necessitats de les empreses i a la carència de professionals. S'han realitzat jornades sectorials presencials i en línia amb els empresaris de la comarca on s’ha mantingut el debat participatiu per poder trobar estratègies conjuntes per fer front als reptes del sector en matèria d’ocupació i a la falta de professionals i la problemàtica del relleu generacional. Hi han participat empreses de l’àmbit dels oficis, gremis, cambres de comerç i l’OTG. També es va comptar amb la participació del  Sr. Oriol Homs,  expert internacional de polítiques locals, formació professional i ocupació.  

Paral·lelament, s’han mantingut reunions amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Taula de Formació Professional del Baix Empordà, en les quals que hi participen tots els Instituts que ofereixen FP i CP.  Va estar en aquests espais de treball, on es va consensuar la possibilitat de desenvolupar el Saló dels Oficis i les Professions, amb la col·laboració d’FP Baix Empordà.

Contacte
Saló dels Oficis i les Professions
Tel. 972 64 55 41
formacio@baixemporda.cat 
De dilluns a divendres de 9 a 14 h
Demaneu cita prèvia
Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs.
17100 La Bisbal d’Empordà

TWITTER - @PromEconomica

FACEBOOK -  Formació i ocupació i Emprenedors

INSTAGRAM - @promocioeconomicaccbe i @jovesbaixemporda

LINKEDIN - Promoció Econòmica