Reconeixement a les empreses socialment responsables del Baix Empordà

Acte de reconeixement a les empreses socialment responsables del Baix Empordà

El 19 de març de 2021 es va celebrar el primer acte de reconeixement a les empreses socialment responsables del Baix Empordà.

L’objectiu és promoure el comportament socialment responsable de les empreses del territori amb un reconeixement col·lectiu a les empreses que desataquen per la bona gestió de recursos humans i d’altres que, durant la pandèmia han realitzat una acció de col·laboració i de solidaritat .

Volem reconèixer el comportament socialment responsables d’un conjunt d’empreses de la comarca que s’han destacat per la seva capacitat d’innovació i adaptació davant de les dificultats sorgides amb iniciatives de transparència, col·laboració amb les administracions locals, solidaritat i sensibilitat amb les persones afectades per la covid-19, contribuint a minimitzar els efectes negatius en els treballadors i en el medi ambient.

Aquest any i com a punt de partida, el procés de selecció de les empreses guardonades es va iniciar durant la primera quinzena del mes de febrer amb una crida a les empreses perquè presentessin la seva autocandidatura al reconeixement seguint els criteris de:

  • Sensibilització per la contractació de col·lectius vulnerables.
  • Cooperació amb els serveis d’ocupació o serveis socials (acollir pràctiques, activitats de col·laboració amb l’Administració ...)
  • Transparència en els processos de selecció.
  • Solidaritat amb els que han estat a primera fila a la pandèmia (hospitals, residències, ONG’s), ja sigui oferint productes, suport econòmic, serveis o col·laboració per fer front a les conseqüències de la COVID 19.
  • Innovació per adaptar-se a la nova situació aportant projectes útils socialment o pel medi ambient.
  • Co-responsabilització havent assumit part dels costos de l’impacte econòmic de la pandèmia per reduir els efectes negatius sobre els seus treballadors i treballadores.

Una comissió de tècnics/ques dels serveis locals de Promoció Econòmica dels ajuntaments de la comarca conjuntament amb el consell comarcal del Baix Empordà han seleccionat entre les empreses presentades aquelles que s’han destacat en el compliment dels criteris establerts.

S’han seleccionat 17 empreses amb seu a 9 municipis de la comarca i de diversos sectors que han dut a terme accions mereixedores del reconeixement entre les que destaca la col·laboració amb els serveis locals d’ocupació per a facilitar la inserció laboral de persones en situació d’atur, la participació en activitats formatives i l’oferiment de llocs de pràctiques per joves en formació, i les contribucions, a entitats socials i centres de salut durant la pandèmia, així com accions en favor del medi ambient i la sostenibilitat.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, sota el projecte Pla d’Acció per l’Ocupació de qualitat.

Empreses participants en aquesta primera edició:

Empreses seleccionades

Municipi

Empresa

Begur

Sarfa, S.L.

Calonge i Sant Antoni

Iniciatives Giso, S.L.

Calonge i Sant Antoni

Sherpa Certification, S.L.

La Bisbal d'Empordà

Te Gust Nature, S.L.

La Bisbal d'Empordà

Ramaders del Baix Empordà, S.C.C.L

Mont-ras

Greenfood Export Iberica, S.L.U.

Palafrugell

Pa i Raïm, S.L.

Palafrugell

Peixos Mielgo, S.C.

Palamós

La Fleca de l'Empordà, S.A.U.

Palamós

Nàutica Costa Brava Marina Palamós, S.L.

Palamós

Carleser, S.L.

Pals

Balade, S.L - Hotel La Costa

Platja d'Aro

Club Tennis d'Aro

Platja d'Aro

Hotels Planamar, S.L.

Platja d'Aro

Ghiotto OBS, S.C.P.

Platja d'Aro

Gran Catalina 2016, S.L.

Torroella de Montgrí i l'Estartit

Carnisseria Seli, C.B.