Contacte
Servei de Català

Responsable: Susanna Parals

Pl. de Joan Carreras Dagas, 4-5, bxs.

17100 La Bisbal d'Empordà

Tel. 972 64 23 10

baixemporda@cpnl.cat

http://cpnl.cat/baixempordaServei Comarcal de Català del Baix Empordà

El Consorci per a la Normalització Lingüística és un ens creat a partir de la voluntat comuna de la Generalitat i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb l’objectiu de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. Amb aquesta finalitat, el Consorci disposa d’un equip humà especialitzat i de mitjans tècnics per atendre les necessitats de formació, d’assessorament o de gestió lingüística.

Al Baix Empordà hi ha quatre oficines de català (a la Bisbal, Calonge, Palafrugell i Torroella de Montgrí), el Servei Local de Català de Palamós i el Servei Comarcal de Català del Baix Empordà, ubicat a les dependències del Consell Comarcal del Baix Empordà. Les seves tasques se centren en tres eixos bàsics d'actuació: cursos de català per a persones adultes, assessorament lingüístic i dinamització lingüística.

 Cursos de català per a persones adultes

  • Formació presencial, a distància i semipresencial Parla.cat.
  • Informació per obtenir els certificats oficials de llengua catalana equivalents als de la Direcció General de Política Lingüística.

Assessorament lingüístic

  • Revisió de textos breus.
  • Difusió de l'Optimot, el cercador d'informació lingüística per resoldre dubtes sobre la llengua catalana.
  • Informació sobre recursos i drets lingüístics.

Dinamització lingüística

 

WEB LINGÜÍSTIC DIPUTACIÓ DE GIRONA:

 http://www.ddgi.cat/llibreEstil

 

PREGUNTES FREQÜENTS

–Quan em puc inscriure a un curs de català? Hi ha dos períodes de matrícula: a principis d’octubre i a finals de gener.

–Vull aprendre a parlar en català, què puc fer? Si no parles català, hauràs de començar pels cursos de nivell bàsic.

–Com sabré el nivell que he de fer? D’acord amb els coneixements inicials, que es determinen amb una prova de col·locació, es poden fer cursos de nivell bàsic, elemental, intermedi, suficiència o superior.

–Com puc obtenir el nivell C? El nivell C correspon al nivell de suficiència i està format per tres cursos: suficiència 1, suficiència 2 i suficiència 3. Un cop superada la prova d’assoliment final del curs de suficiència 3, s’aconsegueix el certificat equivalent als de la Direcció General de Política Lingüística.

–Què he de fer per participar al programa Voluntariat per la llengua? Només cal entrar a www.vxl.cat i registrar-s’hi, o bé adreçar-se al servei de català més proper i omplir una sol·licitud.

 

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies