• img

  AGOST 2019 - PRESENTACIÓ DEL NOU EQUIP DE GOVERN AL COMITÉ D'EMPRESA

  20-08-2019

  PRESENTACIÓ DEL NOU EQUIP DE GOVERN AL COMITÉ D’EMPRESA Avui dimarts 20 d’agost, s’ha fet la presentació del nou equip de govern del Consell Comarcal del Baix Empordà al Comitè d’empresa.
 • img

  AGOST 2019 - EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ ÉS L'ADMINISTRACIÓ AMB MÉS SOL·LICITUDS DEL SERVEI DE PRIMERA ACOLLIDA

  09-08-2019

  El Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà, ha multiplicat per 9 el nombre de sol·licituds d’accés al servei de primera acollida entrades a la Generalitat de Catalunya respecte els seus inicis a l’any 2016, s’ha passat de 38 sol·licituds a 332 el 2018, xifra que continua anant en augment ja que en la primera meitat de l’any 2019 ja se n’han tramitat 265. El Consell tramita totes les sol·licituds de la comarca excepte els municipis de Palafrugell i Palamós que, malgrat fer la gestió prèvia des dels Serveis de Primera Acollida, el tràmit és emès pel mateix Ajuntament i per tant no estan comptabilitzades. Tanmateix, el nombre de propostes per emetre el certificat d’acollida, és molt menor, de 27 propostes entrades el 2016 hem passat a 42 el 2018. Durant la primera meitat de l’any en portem només 16. Fent balanç dels últims 4 anys veiem que només aconsegueixen el Certificat d’Acollida un 20% del total de les sol·licituds entrades. Ens preocupa que el 80% restant queda a l’espera de finalitzar l’itinerari formatiu i que sovint no s’acaba; ja sigui perquè no finalitzen totes les formacions establertes per la Llei d’Acollida o perquè abandonen l’itinerari formatiu per qüestions laborals o perquè marxen a viure fora de la comarca. L’acollida és la primera etapa d’un procés d’integració de la persona a la societat que dura diversos anys i que, en molts casos, va més enllà de l’obtenció de la nacionalitat; i és clau per garantir la convivència social i intercultural i per crear les condicions idònies que facin dels nostres pobles uns municipis inclusius. El Servei de Primera Acollida és el conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil, refugiades, reagrupades, apàtrides i retornades. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. És per aquest motiu que, a part de fer una atenció individualitzada (l’any 2018 es van atendre 697 persones de les quals es van registrar 815 intervencions), el Servei d’Acollida Comarcal organitza un seguit de Mòduls C de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (el 2018 un total d’11) que s’emmarquen en les directrius de la Llei d’acollida, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010. Així doncs, part de l’èxit en ser l’administració que més sol·licituds del servei de primera acollida tramita es dona, per una banda, per tenir desplegat un bon Servei de Primera Acollida que arriba a tots els municipis de la comarca, i per l’altra, per tenir establerta una bona xarxa de coordinació i derivació amb els agents encarregats de fer les altres formacions que marca la Llei d’Acollida, com és el cas dels Mòduls B de Coneixements relacionats amb el món laboral que ofereix el SOC i dels cursos de català que ofereixen Centres de Formació d’Adults i Consorci per a la Normalització Lingüística.
 • img

  AGOST - 2019 VISITA INSTITUCIONAL AL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ DEL SR. JOSEP PIFERRER I PUIG ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL I DIPUTAT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

  09-08-2019

  Visita institucional - Divendres 9 d'agost, visita del Sr. Josep Piferrer i Puig, Alcalde de l'Ajuntament de Palafrugell i Diputat de la Diputació de Girona
 • img

  AGOST 2019 - VISITA INSTITUCIONAL AL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ DEL SR. PERE VILA, DELEGAT DEL GOVERN

  06-08-2019

  Visita institucional - Dimarts 6 d'agost de 2019, visita institucional al Consell comarcal del Baix Empordà del delegat del Govern, Sr. Pere Vila.
 • img

  JULIOL 2019 - AUTOPROTEGEIX-TE D'INCENDIS EN ZONES HABITADES

  31-07-2019

  INFORMACIÓ SOBRE PREVENCIÓ D’INCENDIS EN ZONES HABITADES La Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, modificada mitjançant la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic estableix, entre d'altres obligacions, que els nuclis de població, les urbanitzacions, les instal·lacions i les edificacions aïllades han d'assegurar una franja perimetral exterior de protecció d'almenys 25 metres. La Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Pau Costa, han editat els següents tríptics informatius, en català i anglès, sobre les mesures de prevenció i autoprotecció davant els incendis forestals a prop de zones habitades.
 • img

  JULIOL 2019 - El Govern aprova les bases reguladores i d'execució del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024

  25-07-2019

  El Govern ha aprovat les bases reguladores de la convocatòria de les línies desubvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent als anys2020-2024, el proper 2 de setembre s’obrirà la convocatòria. L’objectiu del Pla ésimpulsar accions que afavoreixen la generació d’oportunitats i el desenvolupamenteconòmic al territori.
 • img

  JULIOL 2019 - NOMENAMENT NOU PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ

  19-07-2019

  NOMENAMENT DEL NOU PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ Joan Manel Loureiro Vall és des del passat 11 de juliol el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, després de ser investit amb els 17 vots que marquen la majoria absoluta gràcies al pacte d’ERC (12) amb Tots per l’Empordà (4) i UPM (1). Els grups van defensar donar valor a l’ens i el nou president va avançar que vol “recórrer els pobles”, donar més importància al consell d’alcaldes i resoldre aspectes com la millora de les telecomunicacions, el transport públic i els polígons, a més de consolidar els serveis en marxa.   Segons l’acord, la vicepresidència primera serà per a en Xavier Dilmé (TxE). Completen les vicepresidències Sílvia Romero i  Enric Marquès, vicepresidents segon i tercer per Esquerra Republicana, respectivament. L’acord preveu que l’ens comarcal s’estructuri en tres comissions informatives: Territori, Atenció a les persones i Assistència als municipis, Règim Intern i Activitat Econòmica.
 • img

  JULIOL 2019 - LA CALOR DURANT LA JORNADA DE TREBALL A L'ESTIU

  10-07-2019

  Com pot afectar la calor a les persones treballadores? Quan arriba l'estiu i fa molta calor els mecanismes d’adaptació del nostre cos, com la suor, es posen en marxa per mantenir estable la temperatura corporal. Haver de realitzar tasques pesades o treballs a l’exterior a elevades temperatures pot portar el cos humà al límit i ocasionar accidents de treball. El risc augmenta a mesura que puja la temperatura, per això és important que les empreses i les persones que fan feines a l'aire lliure o en ambients calorosos adoptin unes senzilles mesures de prevenció i estiguin atentes a símptomes com fatiga, mal de cap o vertigen, que poden ser precursors de problemes més greus com la deshidratació o el cop de calor –que en alguns casos arriba a ser mortal-. La calor de l’estiu ens demana una adaptació del nostre cos. Adoptem mesures per prevenir riscos per la salut. Visita la web    La calor durant la jornada de treball a l'estiu  
 • img

  JULIOL 2019 - LA LLEI 11/2014 A CATALUNYA PER GARANTIR ELS DRETS DE LGBTI+

  05-07-2019

  Saps que són infraccions administratives o inclús delicte fer servir expressions vexatòries, insults i menyspreu públic, malmetre o destruir objectes o propietats, impedir la realització d’un tràmit o l’accés a serveis públics per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o l’expressió de gènere?. Comparteix el vídeo: Llei 11/2014 per a garantir els drets de LGBTI+ i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Vídeo editat per l'Escola d'Administració de Catalunya i la DG d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. 
 • img

  JULIOL 2019 - EL DEURE D'INTERVENCIÓ EN CASOS DE DISCRIMINACIÓ DE PERSONES LGBTI+-

  05-07-2019

  Saps que els i les professionals de les administracions públiques catalanes estem obligats a actuar en casos de discriminació de persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals i + (LGBTI+)?. No et perdis el vídeo: El protocol del deure d'intervenció. Vídeo editat per l'Escola d'Administració de Catalunya i la DG d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya    
 • img

  JULIOL 2019 - DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE DE PERSONES LGBTI+

  05-07-2019

  Saps la diferència entre identitat de gènere, expressió de gènere i orientació sexual?. Et convidem a veure el vídeo: Diversitat sexual i de gènere. Vídeo editat per l'Escola d'Administració de Catalunya i la DG d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya.      
 • img

  JUNY 2019 - CAMPANYA DE SEGURETAT EN EL BANY

  03-07-2019

  INFORMACIÓ SOBRE LA CAMPANYA “GAUDIM D’UN BANY SEGUR” La Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya impulsa la campanya de sensibilització relacionada amb la seguretat en el bany. La campanya pretén donar els principals consells de seguretat per a un bany segur en rius, estanys, pantans i piscines. Podeu trobar més informació aquí, al Twitter @emergenciescat i al  Facebook emergències.cat. 
 • img

  JUNY 2019 - GUIA MOBILITAT INTERNACIONAL 2019

  01-07-2019

  Ja podeu consultar online la 2a edició de la Guia de Mobilitat Internacional amb un recull de programes i beques internacionals per a joves a https://issuu.com/bejove/docs/2019--mobilitat_internacional Per obtenir la guia editada, us podeu adreçar a l'oficina Jove (Plaça Joan Carreras i Dagas, 4. 17100 - La Bisbal d'Empordà) o bé a través del correu electrònic: oficinajove@baixemporda.cat.
 • img

  JUNY 2019 - MANIFEST DIA DE L'ORGULL LESBIÀ, GAI, TRANSEXUAL, BISEXUAL I INTERSEXUAL.

  28-06-2019

  El dia 28 de juny en motiu de la celebració del Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual el Consell Comarcal del Baix Empordà es va adherir al Manifest per un país de respecte als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i amb tolerància zero a la discriminació aprovat per Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya.
 • img

  JUNY 2019 - CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ DAVANT ELS RISCOS DE L’ESTIU

  14-06-2019

  INFORMACIÓ SOBRE LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ DAVANT ELS RISCOS DE L’ESTIUTots som conscients que el nostre territori pateix tot l’any risc d’incendis forestals i que aquests poden afectar la nostra població de forma significativa. Per això, cal tenir present les precaucions i els consells de protecció civil davant del risc d’incendis forestals. Un any més, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya fa difusió d’aquests consells a través del web del Departament d’Interior: cliqueu aquí. Podeu trobar-hi, entre d’altres, un pòster i un díptic multilingüe amb els consells d’autoprotecció en diferents idiomes i la guia per a les urbanitzacions i cases aïllades. Aquests consells són també al Twitter @emergenciescat i al Facebook emergències.cat. Podeu consultar el material sobre la campanya dels diferents riscos d’estiu als següents enllaços: ?Consells davant les onades de calor:http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/ ?Consells davant les fortes pluges i tempestes:http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/aiguats_i_inundacions/ ?Consells davant la contaminació d’ozó: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/atmosfera_ozo_contaminacio/ ?Consells per a la seguretat en el bany a la platja: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/platges2/ ?Consells per al bany en aigües interiors i piscines: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/seguretat_en_el_bany_a_rius_pantans_i_llacs/ ?Consells davant grans aglomeracions de gent:http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/grans_concentracions_persones/ ?Consells en revetlles, correfocs i fogueres: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/revetlles/ ?Consells als nens i les nenes: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/web-infantil/consells-per-a-nens/
 • img

  JUNY 2019 - CURS DE MANIPULACIÓ D'ALIMENTS

  27-05-2019

  El proper 12 de juny hi ha un nou curs de Manipulació d'aliments.   Lloc: Consell Comarcal del Baix Empordà Horari: de 9 a 13 h  Preu inscripció: 30 € Places limitades    Per més informació:    PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME   Consell Comarcal del Baix Empordà  Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs.  17100 La Bisbal d'Empordà  Tel. 972 64 23 10 · Fax 972 64 55 75  professionals@baixemporda.cat
 • img

  TALLERS DE SALUT I DONA

  27-05-2019

  Amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal d’Empordà i el SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, han programat tallers gratuïts, que es desenvoluparan entre el 29 de maig i el 12 de juny i se centraran en aspectes de la salut femenina. Dimecres 29 de maig de 2019, de 19 a 21 h, a les Escoles VellesTaller: TXIKUNGEl txikung és una disciplina mil·lenària que troba les seves arrels en la medicina tradicional xinesa.  Mitjançant el moviment, postures estàtiques, la respiració i la concentració, el txikung esdevé un poderós sistema terapèutic que ens permet enfortir i fer circular la nostra energia vital, el txi, i aconseguir d’aquesta manera conservar o restablir la salut, prevenir un gran nombre de malalties i tranquil·litzar la nostra ment.La pràctica del txikung s’adapta perfectament a les necessitats de cada individu i és fàcil de practicar en qualsevol edat.En aquets taller presentarem el txikung dels elements on treballarem les cinc energies bàsiques per tal d’equilibrar-les i enfortir-les.A càrrec de Berta CabréPlaces limitadesInscripció gratuïta i obligatòria: tel. 972 64 23 10 o siad@baixemporda.cat Dijous 30 de maig de 2019, de 19 a 21 h, a les Escoles VellesTaller: COM ALLIBERAR EMOCIONS AMB TAPPINGEl tapping és una eina d’alliberament emocional molt senzilla i eficient. Consisteix en l’aplicació d’uns copets suaus amb la punta dels dits sobre uns punts del cos.Ens pot servir per treballar diferents aspectes que ens suposin angoixa, por o altres emocions.Aquest taller, pensat com a introducció a la tècnica d’EFT, et permetrà aprendre “la recepta bàsica” per autoaplicar-te tapping.Si tens interès a conèixer aquesta eina, vine al taller.A càrrec de Laia Hernández Roig.Places limitadesInscripció gratuïta i obligatòria: tel. 972 64 23 10 o siad@baixemporda.cat Dimarts 4 de juny, de 19 a 21 h, a les Escoles VellesTaller: EINES PER AL BENESTAR FEMENÍEl taller “Eines per al Benestar Femení” és un taller vivencial destinat a dones de totes les edats i majors d’edat.Hi treballarem, a grans trets, algunes eines per a la millora de la nostra salut com a dones: salut en general, salut menstrual i salut específica per al nostre cos de dona. A càrrec de Mercè Cando SolerPlaces limitadesInscripció gratuïta i obligatòria: tel. 972 64 23 10 o siad@baixemporda.cat Dimecres 12 de juny, de 19 a 21 h, a les Escoles VellesTaller: CALMA: EINES PER A REDUIR L’ESTRÈS Estar sotmeses a estrès de manera continuada afecta la nostra salut física emocional i psicològica, descompensa el nostre benestar. En aquest taller dedicarem una estona a centrar-nos en nosaltres mateixes, a escoltar-nos i a aprendre, de forma senzilla, diferents maneres de ressituar-nos i de tornar a assumir el control dels nostres pensaments i les nostres emocions. Si vols gaudir d’una estona de CALMA, vine al taller. A càrrec de Neus Gómez Gonzalo Places limitades Inscripció gratuïta i obligatòria: tel. 972 64 23 10 o siad@baixemporda.cat US HI ESPEREM!!!
 • img

  CONVOCATÒRIA D'AJUTS PEL MENJADOR ESCOLAR 2019-2020

  06-05-2019

  Des del dia 9 i fins el 27 de maig, ja pots sol·licitar l'ajut pel menjador escolar pel curs 2019-2020. Consulta les bases i requisits, clicant aquí 
 • img

  NOU CONVENI ESPECIAL PER A CUIDADORS/ES NO PROFESSIONALS

  23-04-2019

  Ets cuidador no professional? Aquesta informació t'interessa. El cuidador/a no professional de una persona en situació de dependència que cobra una prestació econòmica, pot subscriure un conveni especial, quina quota assumeix l'Administració General de l'Estat. Aquesta quota, a més, pot ajudar-la a accedir a una pensió de jubilació, incapacitat permanent o mort i supervivència. Si el sol·licites entre l'1 d'abril i el 29 de juny, els efectes del conveni seran des de l'1 d'abril. Si el sol·licites després del 29 de juny, el conveni tindrà efectes des del moment en què el sol·licites. La sol·licitud està disponible a les oficines de la Tresoreria de la Seguretat Social i a la web: https://www.seg-social.es/ NOU CONVENI ESPECIAL PER A CUIDADORS NO PROFESSIONALS
 • img

  CAMPANYA A LA BISBAL D’EMPORDÀ PER IMPULSAR LA BORSA DE MEDIACIÓ PER AL LLOGUER SOCIAL

  02-04-2019

  L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal col·labora amb l’Ajuntament de l’àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de La Bisbal per impulsar una campanya adreçada a les persones propietàries d’habitatges buits del municipi de La Bisbal d’Empordà. Aquesta iniciativa té l’objectiu captar habitatges buits per ampliar l’oferta de lloguer a un preu més assequible. L’Oficina Municipal d’Habitatge gestiona el servei de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, i en aquest sentit, les persones propietàries que lloguin el seu habitatge a través de les Borsa de Mediació, a més de poder accedir als ajuts, hi poden trobar diferents avantatges: garantia de defensa jurídica, tramitació i seguiment del contracte, pòlissa multirisc en cas de desperfectes en l'habitatge, o el control del bon ús  dels habitatges llogats, entre d’altres avantatges
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies