Cova d'en Daina

La Cova d’en Daina és un monument megalític declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’any 1931, datat entre el 2700 i el 2200 aC, i ubicat a Romanyà de la Selva, municipi de Santa Cristina d’Aro.

Es tracta d’un dolmen de granit de 7,60 m de llarg per 1,70 m d’ample i 1,50 m d’alçada, envoltat per un cromlec en forma d’anell extern d’11 metres de diàmetre, format per grans pedres granítiques. La cambra funerària te forma rectangular i es troba separada de la galeria per tres peces que conformen la porta d’entrada. És un dels més grans i ben conservats de Catalunya.

L’any 1992, amb els traspassos dels museus i serveis museístics de la Diputació de Girona a l’Administració de la Generalitat (Decret 160/1992, de 20 de juliol – DOGC 1626) es va traspassar al Consell Comarcal del Baix Empordà la propietat del Dolmen de la Cova d’en Daina.

El mes de novembre de 2016, amb una subvenció atorgada per la Diputació de Girona, es va arranjar tota la zona de l’aparcament, per tal de fer-la accessible a vehicles de gran tonatge, i a l’adequació del camí d’accés al monument. Aquestes millores varen venir provocades per l’alt nombre de centres escolars que acompanyen als seus alumnes a realitzar la visita i on es donava la impossibilitat d’accedir-hi adequadament amb els autocars, comportant un alt grau de perillositat pels usuaris.

Cal destacar la gran quantitat de rutes de senderisme que es poden trobar pels voltants i que van des de senders locals fins a senders de gran recorregut. Podeu trobar-ne informació a:

https://visitemporda.com/ca/

http://patrimoni.gencat.cat/ca/coleccio/cova-den-daina


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies