Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2015 - EL CONSELL COMARCAL CONTRACTA TRES AGENTS ENERGÈTICS

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha tingut l’oportunitat, mitjançant una subvenció del Departament de Treball, Empresa i Ocupació (SOC), de contractar tres persones per treballar durant sis mesos per la millora de l’eficiència energètica dels municipis i ciutadans de la comarca. El projecte s’ha dividit en tres àmbits: la pobresa energètica, la diagnosi energètica d’establiments municipals i la formació i la sensibilització de la població.

Pel que fa a l’àmbit de la pobresa energètica, la crisi econòmica afegida a l’increment del cost de l’energia ha incidit directament en la dificultat de moltes llars a l’hora de poder mantenir unes condicions adequades de temperatura, o fins i tot, per manca de recursos, en la incapacitat per assumir la despesa energètica.

A aquestes persones se’ls ofereix una diagnosi energètica bàsica a la llar: comprovació de l’eficiència energètica de la seva llar per assolir les condicions adequades d’il·luminació i temperatura, i informació sobre com millorar l’eficiència energètica a la llar, incidint també en el consum responsable i en els hàbits. S’analitzarà el tipus de contracte de subministrament d’energia, i es farà difusió de les ajudes socials, tarifes, abonaments socials que existeixen actualment per pal·liar la pobresa energètica.
Quant a la diagnosi energètica d’establiments municipals, comerços i llars, s’ofereixen propostes de millora per ajudar tant l’ajuntament com els particulars a reduir el consum i el cost energètic. Les diagnosis energètiques consisteixen en estudis per avaluar els consums d’energia durant un període de temps, estudiar l’ús de les instal·lacions per presentar propostes per reduir el consum d’energia i a la vegada establir millores en l’ús de les instal·lacions. En funció de la complexitat de l’establiment s’establirà el temps de dedicació.
I, finalment, es duran a terme xerrades informatives en tots els àmbits: gent gran, escoles, grups de pares..., amb atenció personalitzada per revisar contractes i ajudar a millorar l’eficiència energètica a les llars.

L’objectiu de les sessions és que els ciutadans coneguin quins conceptes s’inclouen en les factures de subministrament energètic i quines opcions tenen per reduir tant els costos del contracte com el consum d’energia.

A les escoles es presentarà un projecte específic que impliqui tant els alumnes com la gestió del centre.

Amb aquests sis mesos, el Consell Comarcal del Baix Empordà vol ajudar els ajuntaments i ciutadans de la comarca a ser més eficients en el consum d’energia, fet que comporta tant un benefici econòmic com mediambiental.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies