Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2015 - EL CONSELL COMARCAL GESTIONA LA RECOLLIDA COMARCAL D’URALITA

El Consell Comarcal gestiona diverses deixalleries de la comarca i una de les problemàtiques més freqüents que ens plantegen els usuaris és la gestió de la uralita.

Aquest material, el qual conté amiant, és de difícil gestió atès que les deixalleries no estan adaptades per la seva recepció i, la única sortida pel ciutadà és gestionar-lo amb una empresa especialitzada (inscrita al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA). Aquesta opció, però, suposa una despesa elevada que fa que molts dels interessats desestimin aquesta opció.

Empès per les continues consultes dels usuaris de les deixalleries per la gestió d’aquest material i les poques solucions que els hi donàvem, l’any 2014 el Consell Comarcal va decidir contractar una empresa inscrita al RERA, i fer una recollida comarcal d’uralita. La iniciativa, única a Catalunya, va ser èxit i va permetre recollir 36.620 kg de 29 ciutadans.

Vist la bona acollida, el passat 11 de desembre de 2015, es va programar una segona recollida, on vam tenir aportacions de material per part de 40 ciutadans.

El punt de recollida és a La Bisbal d’Empordà, però el servei s’ofereix a tots els municipis de la comarca que tenen contractat servei de deixalleria mòbil o fixe amb el Consell Comarcal. Tota la uralita recollida es porta al dipòsit controlat de Castellolí, únic a Catalunya per a rebre aquest residu.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies