Calonge - Sant Antoni

El terme municipal de Calonge, als darrers contraforts de les muntanyes de les Gavarres, s’allarga fins al mar i el nucli litoral de Sant Antoni, situat entre Palamós i Platja d’Aro.

La vila de Calonge, emplaçada dalt d’un tossal, va créixer al voltant del castell i l’església de Sant Martí. El castell, d’origen medieval, ha patit diferents reformes –la darrera, al segle XIX– i aplega al seu voltant interessants casals dels segles XVI a XVIII.

Sant Antoni ocupa la zona litoral, equipada amb una àmplia oferta turística i presidida per la gran platja sorrenca, que s’estén al llarg de X quilòmetres i on, als mesos d’estiu, es programen activitats de tota mena. La més popular d’aquestes activitats és possiblement la campanya Estiu Actiu, que organitza l’Oficina de Turisme i que, en molts casos, té els més menuts com a protagonistes. Des de Sant Antoni també tenim la possibilitat de conèixer el litoral recorrent a peu el camí de ronda, sigui pel nostre compte o mitjançant una de les visites que organitza el poble.

Al terme municipal de Calonge també podrem visitar interessants torres de guaita, com ara la Torre Valentina, i masos fortificats com el Castell de Torre Lloreta.

A la part que s’endinsa a les Gavarres destaquen diverses coves naturals que van ser habitades en l’època prehistòrica, així com un important conjunt de sepulcres megalítics: el dolmen de Puig Sesforques, les pedres dretes de Ruas...