Castell - Platja d'Aro

Aquest municipi està format per diversos nuclis: Castell d’Aro (el més antic), Platja d’Aro, s’Agaró i els antics nuclis de Fenals.

Castell d’Aro, situat a uns quilòmetres de la costa, ha crescut al voltant del castell medieval, curosament restaurat, i l’església de Santa Maria, d’estil gòtic tardà. El nucli antic està format per interessants edificis dels segles XV a XVIII.

La població de Platja d’Aro, emplaçada sobre una gran platja de sorra daurada, s’ha desenvolupat sobretot a partir del boom turístic de mitjan segle passat i és on es concentra la majoria dels serveis turístics. Els seus carrers formen una gran zona comercial i d’oci diürn i nocturn que es manté activa els 365 dies de l’any. Aquí trobareu una gran quantitat de botigues i botiguetes que comparteixen via amb tota classe de locals d’oci, bars de copes, discoteques i restaurants.

Limitant al sud amb el terme de Sant Feliu es troba la urbanització de s’Agaró, iniciada el 1924 per l’arquitecte noucentista Rafael Masó i en la qual es poden observar edificis de notable interès. A l’estiu s’hi celebra el conegut Festival Internacional de Música de s’Agaró.

A la zona de les Gavarres podreu visitar interessants monuments megalítics, com ara sa Pedra Aguda o de les Goges, el menhir del Mas de la Font, etc. Prop de la platja de s’Artigues, a més a més, es troba la vil·la romana del Pla de Palol, avui restaurada, que constitueix un espai de visita obligada.

Una de les festes més impressionants de la contrada és el carnaval de Platja d’Aro, la brillantor del qual ha motivat la seva inclusió dintre de les ciutats carnavalesques del món. Les rues, els balls, la xerinola i els diferents actes de diversió són un veritable esclat d’alegria que aplega tota la gent de la comarca i nombrosos visitants. Per Nadal tampoc no us podeu perdre el magnífic pessebre vivent que es fa al nucli antic de la vila de Castell d’Aro.

Castell-Platja d’Aro disposa així mateix d’una àmplia infraestructura turística: allotjaments, restaurants, serveis de tot tipus, activitats nàutiques...