Mont-ras

Mont-ras és una encisadora població situada als peus de les muntanyes de les Gavarres; mirant cap a Palafrugell, el seu territori s’estén per la plana fins a arribar al mar.

El poble es troba situat en un contrafort de 88 m d’altitud i comprèn un nucli de població, del qual sobresurt l’església gòtica de Sant Esteve, i diversos masos disseminats pel terme. A les terres del voltant podreu admirar belles masies fortificades i un nombre considerable de torres de guaita, com ara la Torre Simona, dels segles XIV-XV.

Mont-ras disposa d’una petita quantitat d’allotjaments entre els quals cal destacar els càmpings, que aprofiten la bellesa del paisatge per oferir instal·lacions i serveis al bell mig de la natura.

La part litoral del municipi és encara verge i es troba inclosa en el PEIN Muntanyes de Begur. Les cales de la Fontmorisca, el Crit i el Vedell són d’un gran atractiu natural i ofereixen una vista privilegiada de les mítiques illes Formigues, que al llarg de la història han estat la perdició de molts mariners.

La situació geogràfica de Mont-ras en fa un lloc idoni per iniciar una multitud d’excursions a peu per les Gavarres, gràcies a una xarxa de senders perfectament senyalitzats.

El municipi celebra esdeveniments i actes diversos durant tot l’any, però en destaquen especialment els relacionats amb la gastronomia. Tot i que la podeu tastar en qualsevol estació de l’any, a la segona quinzena de juliol els restaurants del municipi us ofereixen una mostra i degustació de gran interès; i sobretot, no us perdeu les jornades gastronòmiques dedicades al cargol, que faran les vostres delícies.

L’Oficina de Turisme de l’Ajuntament us facilitarà tota la informació necessària per conèixer aquest municipi.