Palamós

La vila de Palamós té una llarga tradició marinera i una activitat portuària intensa. L’arribada dels pescadors a port i la venda del peix a la llotja és un espectacle que no us podeu perdre. El Museu de la Pesca, a més, constitueix un veritable reflex de la història i la vida de la gent de la mar.

El centre històric de Palamós ocupa una península que s’endinsa al mar i de la qual sobresurt l’església de Santa Maria, d’estil gòtic tardà. El turó és una veritable xarxa de carrers estrets i de pendent pronunciat, actualment amb una vida comercial molt activa. Palamós disposa d’una àmplia infraestructura turística –hotels, hostals, restaurants, bars, clubs nàutics, teatre-auditori, etc.– que pot esdevenir la base ideal des de la qual visitar les belles cales del municipi, les Gavarres i el seu ric patrimoni històric i cultural.

Al nord del nucli de població es concentren platges i cales de gran bellesa, com ara la platja de Castell, amb el poblat ibèric del mateix nom, situada en una localització privilegiada.

La festa més important de la població és el carnaval, amb tot un seguit d’actes i celebracions que, per uns dies, converteixen la vila en la ciutat de la diversió.

L’Ajuntament organitza un gran nombre d’activitats, entre les quals destaquen les visites guiades a la població i a diferents llocs del municipi.