Santa Cristina d'Aro

Santa Cristina d’Aro està format per el nucli de població assentat a la vall d’Aro i pel terme municipal, que s’endinsa al nord cap a les Gavarres i al sud cap a l’Ardenya fins a arribar al mar. La part muntanyosa del municipi té un gran nombre de sepulcres megalítics molt interessants.

El nucli antic de Santa Cristina d’Aro ha crescut al voltant de l’església parroquial. Entre els edificis del poble es poden apreciar interessants casals i masos fortificats.

A part del nucli habitat, Santa Cristina té altres agregats –Bell-lloc, Romanyà de la Selva i Solius– la població dels quals viu majoritàriament en masos disseminats.

Ben a prop de la vila trobareu l’església de Santa Maria de Bell-lloc, d’estil romànic (segle X). El poblet de Romanyà, al cor de les Gavarres, es troba situat dalt d’una talaia que ofereix una vista panoràmica excel·lent de la vall d’Aro, en un paratge on sembla que el temps s’hagi aturat. Enmig dels vells casals dels segles XVII i XVIII sobresurt la petita església de Sant Martí, d’estil preromànic tardà. Prop del poble també podreu visitar la Cova d’en Daina, un interessantíssim sepulcre megalític.

Al nucli de Solius destaca en particular l’església de Santa Agnès, del segle XVIII, i a escassa distància, mig amagada pel bosc, la capella de Sant Baldiri.