Patrimoni natural

Poblacions

La facilitat d'accés, la bellesa natural de l'entorn, el caràcter de la seva gent, les platges, la importància del patrimoni històric i cultural i l'ampli ventall d'activitats i serveis que s'hi ofereixen fan del Baix Empordà el lloc idoni per passar un sol dia o unes llargues vacances. Aquí podreu trobar des d'una església romànica perduda enmig de muntanyes poblades d'alzines sureres fins a una cala de difícil accés, amb una sorra daurada finíssima i un mar tan blau que es confon amb el cel, passant per les nits més esbojarrades i divertides o per l'especial i rica gastronomia del país.

El Baix Empordà posseeix una gran riquesa de territori natural. Per més informació http://www.visitemporda.com/ca/territori

Platges

Les platges i cales de la costa empordanesa es combinen resseguint les extenses planes al·luvials o els penya-segats més abruptes.

Platges del Baix Empordà

Espais naturals protegits

El Baix Empordà és una comarca d'una gran riquesa natural. La seva situació i constitució fan que hi sobrevisquin una sèrie d'espais característics de les zones mediterrànies amb tendència a desaparèixer. Per tal de protegir-los, les zones més fràgils han passat a formar part de la categoria de protecció PEIN (Pla d'espais d'interès natural). La superfície total protegida suma 23.478 ha, enfront de les 70.050 ha totals de la comarca.

La visita d'aquests espais representa un compromís de salvaguarda i protecció; us preguem, doncs, que extremeu les precaucions per tal de no alterar el medi natural del qual esteu gaudint.

Clima

El Baix Empordà gaudeix d'un clima mediterrani suau. En el gràfic podem observar el percentatge de dies de sol que hi ha per mesos i les temperatures mitjanes mensuals. Amb els links corresponents podreu consultar, dia a dia, el temps i altres dades interessants.

Climatologia - Meteo.cat