Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2017 - EL CONSELL COMARCAL HA ESTAT, EN L’ÀMBIT DE TOT CATALUNYA, L’ENS QUE MÉS CERTIFICATS D’ACOLLIDA HA EMÈS EL 2016

Segons el primer informe sobre l’activitat del Servei de Primera Acollida de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha estat, en l’àmbit de tot Catalunya, l’ens que més certificats d’acollida ha emès, amb un total de 27 certificats signats.
El Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà, en tot el 2016, va fer arribar a la Generalitat de Catalunya un total de 38 sol·licituds de Servei de Primera Acollida, de les quals 27 la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania va emetre un Certificat d’Acollida. De les 11 sol·licituds restants, 8 estan a l’espera de resolució i 3 estan pendent que els sol·licitants aportin la documentació que els falta. A part d’aquestes, el Servei d’Acollida Comarcal té 28 sol·licituds més de les quals encara no s’ha iniciat el tràmit per falta de documentació.
El Certificat d’Acollida és un document que emet el Servei de Primera Acollida de la Generalitat de Catalunya una vegada que el titular de la sol·licitud ha complementat l’itinerari formatiu que preveu la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquest certificat els és d’utilitat en els processos d’estrangeria com ara l’arrelament social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència, entre d’altres. Els continguts que cal acreditar es divideixen en tres mòduls:
- Mòdul A. Llengua: Competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana (A1) i en llengua castellana (A2) o bé, un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.
- Mòdul B. Coneixements laborals: Mòdul sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.
- Mòdul C. Societat catalana: Mòdul sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic per conèixer el municipi i els serveis de l’entorn més proper amb un mínim de 15 hores.
El fet que per obtenir el Certificat d’Acollida s’obligui a passar per un circuit formatiu, afavoreix l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies