Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


GENER 2015 - L’ANY 2014 EL SERVEI D’ACOLLIDA COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ VA PROMOURE UN TOTAL DE 6 CURSOS DE CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA A LA COMARCA

Aquests cursos s’emmarquen en les directrius de la llei d’acollida, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010, que regula les actuacions que s’adrecen a les persones nouvingudes per promoure la seva autonomia i igualtat d’oportunitats.

Tots els cursos han tingut una durada total de 15 hores, distribuïdes en 6 sessions de dues hores i mitja, en les quals s’han pogut adquirir coneixements sobre la llei d’acollida i la llei d’estrangeria, els drets i deures de viure a Catalunya, la història i la geografia de Catalunya, el sistema polític, la societat i la cultura catalana, les festes i les tradicions, el funcionament dels serveis públics, els serveis i els equipaments municipals, el teixit associatiu local, les normes de convivència i civisme, el sistema laboral, educatiu i sanitari, entre molts altres.

Els municipis on s’han portat a terme han estat Verges, la Bisbal d’Empordà (2), Ullà, Torroella de Montgrí i Calonge.

Hi ha hagut un total de 125 persones inscrites provinents de municipis tan diversos com: Bellcaire d’Empordà (1), Calonge (21), Gaüses (Vilopriu) (1), la Bisbal d’Empordà (49), la Tallada d’Empordà (1), St. Antoni de Calonge (8), Torroella de Montgrí (15), Ullà (13) i Verges (16). D’aquestes 125 persones inscrites, han aconseguit un certificat d’assistència 102 persones, que vol dir que han assistit a més del 80 % del curs (12 h); i d’aquestes, 93 han pogut aconseguir també el certificat d’aprofitament, ja que van superar satisfactòriament la prova d’avaluació final.

El perfil dels participants als cursos ha estat el següent: 57 dones i 68 homes; 11 persones que tenien menys de 24 anys, 83 que tenien entre 25 i 44 anys i 21 persones que tenien més de 45 anys; i de procedència molt diversa com Argentina (1), Bolívia (3), Colòmbia (4), Equador (1), Filipines (1), Gàmbia (20), Geòrgia (2), Guatemala (1), Guinea Equatorial (4), Hondures (10), Índia (1), Marroc (69), Pakistan (1), República Dominicana (2), Senegal (3), Ucraïna (1) i Xile (1). El motiu que els ha portat a fer aquest curs ha estat bàsicament per tramitar l’arrelament social i aconseguir així un primer permís de residència(42), per renovar els seus permisos de residència temporals (17) o bé per preparar la prova per aconseguir la nacionalitat espanyola (66).

Al final de les sessions, tots els participants valoren molt positivament haver fet el curs, ja que els ha permès millorar el seu coneixement sobre la societat catalana i sobre els recursos de què disposa el territori on viuen. Tot i així, molts també remarquen que el curs els és de gran ajuda per justificar la seva integració a Catalunya i poder tirar endavant els tràmits de regularització de la seva situació administrativa.

Per a l’any 2015 hi ha previst continuar oferint aquests cursos de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic a tota la comarca, tornar-ne a impartir en molts dels municipis, perquè s’han generat llistes d’espera, i poder-ne oferir també en noves poblacions on encara no hem pogut arribar.

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies