Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


GENER 2020- EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ REUNEIX ELS ALCALDES I ALCALDESSES PER REBRE LA DIPUTACIÓ

El Consell Comarcal del Baix Empordà reuneix els alcaldes i alcaldesses per rebre la Diputació

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, els alcaldes i alcaldesses de la comarca i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s’han reunit per donar resposta a les necessitats del territori i als principals temes que preocupen als ciutadans de la comarca

Durant el Consell d’Alcaldies, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal, a la Bisbal d’Empordà, s’ha presentat la nova marca Empordà i s’ha demanat la participació dels ajuntaments per adherir-s’hi i fer-ne difusió

Aquest vespre ha tingut lloc, a la sala de plens del Consell Comarcal, una trobada entre el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i una trentena de representants dels trenta-sis municipis que formen el Consell d’Alcaldies del Baix Empordà.

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha reiterat que la raó de ser de la Diputació és acompanyar els ens locals de les comarques gironines i donar suport als alcaldes i alcaldesses per millor el benestar i el progrés dels seus municipis. En aquest sentit, ha destacat l’aportació de la corporació als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació i els projectes de la Diputació i el seu grup institucional per a aquest mandat en àmbits diversos, com ara l’habitatge social, el medi ambient, les infraestructures, els serveis socials, la salut pública i l’esport. El president de la Diputació també ha fet referència a la situació política actual i la influència que té en l’àmbit local.

La nova marca Empordà

Per la seva part, el Consell Comarcal del Baix Empordà, per mitjà de Joan Loureiro, ha presentat la marca Empordà, que representa l’Alt Empordà i el Baix Empordà com un territori amb caràcter propi. Segons afirma Loureiro, «neix per potenciar els valors identitaris del nostre territori, per unir i intensificar esforços i per treballar conjuntament».

El president del Consell Comarcal ha demanat la implicació dels ajuntaments per al desplegament de la marca a partir d’aquest nou any, per donar a conèixer el territori i tot allò que el representa, com ara la cultura, els productes autòctons, els espais naturals, les entitats, associacions i les empreses. «Tothom qui ho desitgi pot adherir-se, individualment o col·lectivament, a la marca, donar-hi suport i utilitzar-la amb uns formats establerts. L’estima per l’Empordà, però, ha d’anar acompanyada d’un compromís de respecte per aquest territori i per aquells valors que li són reconeguts o que volem fomentar com a societat moderna. Parlem de valors com poden ser la qualitat, la sostenibilitat, la inclusió, la innovació, la tradició o la cooperació. Volem que arreu del món vegin els productes i els serveis que les nostres empreses ofereixen amb el distintiu Empordà com a sinònim de qualitat i distinció.»

El Consell d’Alcaldies del Baix Empordà

El Consell d’Alcaldes, que integren els alcaldes i alcaldesses de la comarca i que és convocat pel president del Consell Comarcal, informa de propostes que són d’interès per als municipis.

La composició del Consell d’Alcaldies és la següent:

Joan Hostenc, alcalde d’Albons; Maria Teresa Selva, alcaldessa de Begur; Cecilia Barnosell, alcaldessa de Bellcaire d’Empordà; Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d’Empordà; Miquel Bell-lloch, alcalde de Calonge; Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro; Joan Manel López, alcalde de Colomers; Raül Yruela, alcalde de Corçà; Daniel Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní; Josep Oliveras, alcalde de Foixà; Salvador Coll, alcalde de Fontanilles; Josep Sala, alcalde de Forallac; Josep Gibert, alcalde de Garrigoles; Jaume Fontdevila, alcalde de Gualta; Núria Berga, alcaldessa de Jafre; Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras; Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Lluís Puig, alcalde de Palamós; Joan Sabrià, alcalde de Palau-sator; Carles Pi, alcalde de Pals; Joaquim Sabrià, alcalde de Parlavà; Oriol Balliu, alcalde de la Pera; Maria Pilar Pagès, alcaldessa de Regencós; Daniel Serrano, alcalde de Rupià; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Maria Lourdes Fuentes, alcaldessa de Santa Cristina d’Aro; Glòria Marull, alcaldessa de Serra de Daró; Maria Dolors Guària, alcaldessa de la Tallada d’Empordà; Josep Maria Ros, alcalde de Torrent; Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí; Josep López, alcalde d’Ullà; Josep Miquel Gatius, alcalde d’Ullastret; Maria Gràcia Serrats, alcaldessa d’Ultramort; Rufino Guirado, alcalde de Vall-llobrega; Ignasi Sabater, alcalde de Verges, i Pere Pulido, alcalde de Vilopriu. El Consell d’Alcaldies és presidit per Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà.

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies