Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JULIOL 2014 - EL BAIX EMPORDÀ ÉS UNA DE LES COMARQUES QUE MÉS RECICLA

El Baix Empordà, el Ripollès i la Garrotxa són les tres comarques que tenen el volum de recollida més elevat de les comarques gironines, i es troben entre les 10 comarques de Catalunya que més reciclen.

L’any passat, cada habitant del Baix Empordà va reciclar 138,42 quilos de les diferents fraccions ordinàries (autocompostatge, paper, vidre i envasos). Pel que fa a la recollida global de residus, els que més en van produir l’any passat van ser els habitants de l’Alt Empordà (2,10 kg/habitants/dia), el Baix Empordà (2,07 kg/habitant/dia) i la Cerdanya (1,69 kg/habitant/dia). Aquestes tres comarques estan entre les cinc de Catalunya que més residus generen.

L’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva, amb un important increment de població a l’estiu, figuren a la part alta de la llista per l’impacte del turisme a l’estiu.

Des del Consell Comarcal del Baix Empordà es treballa per adaptar la recollida selectiva de les diverses fraccions a les característiques de cada municipi, potenciant la recollida porta a porta comercial als municipis turístics i, als municipis rurals, utilitzant un servei basat en contenidors de gran capacitat per ajustar els costos de la recollida.

L’autocompostatge es promociona des de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà des de ja fa més de 8 anys, repartint més d’un miler de compostadors i assessorant els ciutadans sobre com transformar les restes de jardí i de cuina en adob.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies