Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JULIOL 2016 - VISITA A PALAMÓS DE LA CONSELLERA DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES I DEL CONSELLER DE SALUT

Dimarts 5 de juliol a Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), es va rebre la visita de l’Hble. Sr. Antoni Comín, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Hble. Sra. Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Es va iniciar a Palamós Gent Gran on el President dels Òrgans de Govern de l’entitat, Sr. Lluís Puig, membres del patronat i directius de SSIBE, els van rebre juntament amb el Sr. Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona del Departament de Salut, Sr. Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, i autoritats.

També, hi van assistir el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Sr. Joan Català, el vicepresident, Sr. Oscar Aparicio i el conseller comarcal delegat de Salut, Sr. Jordi Soler.

En la primera reunió de treball que es va celebrar, Jordi Calsina, director gerent de l’entitat, va parlar als consellers sobre quin és l’àmbit de referència de SSIBE i els serveis que gestiona, com es conformen els seus òrgans de govern, l’orientació estratègica de l’empresa, el finançament i la crisi, els professionals i els aspectes que els preocupen.

A continuació Xavier Pérez, Director Assistencial, va parlar sobre l’evolució que la integració assistencial ha seguit a SSIBE, on els pacients i la seva patologia són l’eix de l’organització i sobre quins han estat els instruments per a dur-la a terme.

Nuri Comes, directora tècnica de Palamós Gent Gran i Joan Prat, director d’atenció a la dependència, van exposar la manera de treballar en atenció sociosanitària i social, les particularitats de Palamós Gent Gran així com el vincle de SSIBE amb diferents residències i centres de dia del Baix Empordà. El fet de tractar-se d’una reunió conjunta amb representants de les dues conselleries (Salut i Afers Socials) va permetre que el diàleg d’elements de treball comuns fos més enriquidor.

A la tarda, es van desplaçar a l’Hospital de Palamós on s’hi va afegir el Sr. Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona i es va iniciar una segona reunió amb la participació activa dels membres de la direcció assistencial del centre i els directors de les ABS de Palamós, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí, on Xavier Pérez va exposar l’organització assistencial a SSIBE que es basa en elements clau que potencien la integració assistencial entre nivells (atenció primària, hospital, sociosanitaris, residència assistida) fent èmfasi als resultats d’aquesta coordinació.

En darrer terme hi va haver la reunió amb els comitès d’empresa de CABE i de la Fundació Hospital de Palamós on van exposar la situació actual i les seves peticions, agraint la possibilitat de diàleg. Com a cloenda es va fer una visita guiada i detallada pel CAP Catalina Cargol de Palamós i per l’hospital de Palamós. Va ser una jornada de diàleg en que tots els interlocutors van poder exposar i expressar les seves valoracions de present, i inquietuds per al futur.

 

 

Font: SSIBE

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies