Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JULIOL 2020 - DESENVOLUPAMENT DE POLÍTIQUES D’HABITATGE A PALAMÓS

Palamós reforça el desenvolupament de polítiques d'habitatge que permetin donar cobertura a les necessitats habitacionals del municipi

L'Ajuntament de Palamós amplia amb més recursos el Servei Municipal d'Habitatge, per tal de poder treballar noves línies que fomentin la programació i planificació tècnica que faci possible la implementació de noves actuacions en matèria d’habitatge.

Amb aquest objectiu l'Ajuntament de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà han signat aquest matí un conveni de col·laboració que fa possible la incorporació d'un tècnic que realitzarà aquesta tasca.

Mitjançant aquest nou reforç tècnic es farà el seguiment, entre altres, de la primera promoció d'habitatges socials que es construiran a Palamós, concretament en una parcel·la de propietat municipal, ubicada a l’avinguda de Catalunya, on es promocionarà, construirà, i gestionarà, un edifici de 34 habitatges en règim cooperatiu.

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, han signat aquest matí a l'Ajuntament de Palamós, el conveni de col·laboració mitjançant el qual es reforça amb una persona tècnica especialista, el Servei Municipal d'Habitatge que les dues administracions gestionen a la vila des de 2010.

El nou acord permet l'ampliació dels recursos humans d'aquest servei per tal de poder treballar noves línies que fomentin la programació i planificació tècnica que faci possible la implementació de noves actuacions en matèria d’habitatge.

La tasca se centrarà en un treball intern, assessorant i donant suport a les àrees municipals que tenen relació en l'àmbit de l'habitatge, realitzant la solicitud i tramitació de subvencions i convenis amb altres administracions, i fent recerca d'ajuts i programes vinculats amb l'habitatge.

L'objectiu és el de poder impulsar a Palamós noves línies adreçades a fomentar l’habitatge social, així com la convocatòria i tramitacions d’ajuts directes al lloguer, assolint l'increment d'habitatge públic assequible al municipi, assessorant en les diferents problemàtiques en matèria d’habitatge que puguin sorgir, així com l'ajut en la prevenció dels desnonaments.

L'acord establert mitjançant el nou conveni permet que el Consell Comarcal del Baix Empordà aporti aquesta persona tècnica que un cop a la setmana es desplaçarà a Palamós per a realitzar aquesta tasca, mentre que l'Ajuntament de Palamós es fa càrrec del cost econòmic global del Servei Municipal d'Habitatge, consistent en 14.000 € per a la vigent anualitat.

Una de les tasques que aquesta persona tècnica realitzarà serà la del seguiment de la primera promoció d'habitatges socials que es construiran a Palamós, concretament en una parcel·la de propietat municipal, ubicada a l’avinguda de Catalunya, on es promocionarà, construirà, i gestionarà, un edifici de 34 habitatges en règim cooperatiu.

L'objectiu d'aquest projecte és el d'incrementar el parc d’habitatges destinat a polítiques socials, per tal de cobrir les necessitats no ateses suficientment pel mercat respecte a la gent jove, o als ciutadans de la població amb escassa capacitat econòmica, per tal que puguin accedir a un habitatge digne, estable i assequible.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies