Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2017 - SESSIONS INFORMATIVES SOBRE LES FRANGES DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS

Ahir es va fer l’última sessió de la temporada d'abans d'estiu, als ajuntaments de la comarca, per informar a la població sobre la necessitat d'executar les franges de protecció d'incendis d'acord amb la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals.

El primer municipi on es van fer aquestes sessions va ser a Vall-llobrega l'any 2016, i al llarg d'aquests darrers mesos s'han fet 7 sessions amb una gran afluència de veïns interessats en la temàtica:

- La Pera (50 assistents)
- Serra de Daró (15 assistents)
- Parlavà (25 assistents)
- Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (150 assistents)
- Albons (50 assistents)
- Garrigoles (35 assistents)
- Palau-sator (50 assistents)

Aquestes sessions s'han estructurat en tres parts. En primer lloc, des del Consell Comarcal s’exposa el marc legal vigent, les obligacions dels propietaris i de l’ajuntament i com fer la tramitació per executar les franges.

En segon lloc, un representant del cos d’Agents Rurals explica les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat i resol tots els dubtes dels veïns pel que fa a la normativa, a la realització i a la gestió d’aquestes franges en el temps.

Finalment, el cap de la regió d’emergències de Bombers de Girona explica quin és el risc real existent, com funcionen les franges davant d'un incendi forestal, com els bombers gestionen un d’incendi forestal en zones d'urbanitzacions i a llindar de les zones urbanes i quins són els protocols que han d’implementar els veïns, amb consells d’autoprotecció.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies