Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2015 - I CONCURS DE FOTOGRAFIA DE FESTES MAJORS D’ESTIU AL BAIX EMPORDÀ

Un calongí de 16 anys guanya el primer concurs d’Instagram de Festes Majors del Baix Empordà. La imatge, un “selfie” de tècnica molt depurada, correspon a la Festa Holi de La Bisbal d’Empordà Holi Kiss, un selfie protagonitzat pel calongí de 16 anys Lucas Henrique de Oliveira i la Clara, la seva companya, és la imatge d’Instagram que ha resultat guanyadora en el primer Concurs de Fotografia de Festes Majors al Baix Empordà.

El certamen, organitzat per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà, conjuntament amb la Direcció General de Joventut, i amb la participació de la taula tècnica de joventut de la comarca, cridava als nois i noies d’entre 16 a 29 anys a enviar imatges de festes majors del Baix Empordà a través d’aquesta popular xarxa social. El hastag #BejoveFM2015 ha reunit un total de 286 imatges.

El jurat del concurs, format pels tècnics de joventut de la comarca, va considerar que aquest selfie de depurada tècnica (està feta amb la funció de ràfega i amb un pal selfie estratègicament col·locat perquè no aparegui al quadre) condensava tot allò que signifiquen les festes majors del Baix Empordà: estiu, diversió, amor, joventut, bons moments. L’escenari va ser la festa Holi, organitzada per l’associació Els Voltors durant la Festa Major de La Bisbal d’Empordà, el passat agost.

El fotògraf, i alhora protagonista de la imatge, és un calongí de 16 anys, Lucas Henrique de Oliveira, que estudia primer de Batxillerat Artístic a l’IES Bisbal i es va aficionar al món de la imatge i l’edició gràcies a una optativa de Plàstica cursada a quart d’ESO. “Buscava una foto maca però també pensada, feta amb el cap”, explica el jove, que ara continua fent fotografies per diversió, però també, per a projectes d’assignatures com ara Cultura Audiovisual.

Henrique de Oliveira ha rebut com a premi un Ipad 4 Mini, que, explica, li serà de gran utilitat per als seus estudis com a taula d’il·lustració. Espera amb ànsia guanyar també el concurs de l’any que ve –i ja n’ha guanyat d’altres, com ara l’organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calonge- i s’imagina el seu futur professional en el món de la imatge, la publicitat o el disseny gràfic.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies