Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2015 - JORDI XARGAY, REELEGIT PRESIDENT DEL FORUM COMARCAL DE L’ACM

El president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay, ha estat reelegit president del Fòrum Comarcal de l’ACM en el marc de l’Assemblea de l’òrgan celebrada al TecnoCampus de Mataró.

Xargay assumeix el nou repte amb l’objectiu clar de treballar pels interessos dels consells comarcals i situar aquesta administració supramunicipal com a ens fonamental per donar suport als municipis petits de Catalunya. “Sense els consells comarcals, molts municipis petits no podrien assumir tots els serveis que ofereixen als ciutadans”, ha dit. Així mateix, ha manifestat que els consells comarcals han estat a l’alçada i s’han adaptat a la situació actual. “Cal que es posi en valor la feina feta i que es defineixi quines competències han d’assumir i que disposin d’un finançament per a fer-hi front. Reclamem que la nova constitució catalana reconegui explícitament la figura dels consells comarcals” ha apuntat Xargay.

L’Assemblea del Fòrum Comarcal ha comptat també amb la presència de la consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, qui ha destacat que “necessitem una administració que agrupi els municipis, comparteixi serveis, coordini polítiques i aprofiti economies d’escala. I això són els Consells Comarcals i els consells d’alcaldes”. En aquest sentit, ha explicat que si no existissin, caldria inventar-los.

Per la seva banda, el president de l’ACM, Miquel Buch, ha manifestat que els consells comarcals són una eina imprescindible per a l’equilibri territorial. Així mateix ha reclamat que sigui el món local qui escrigui el futur del municipalisme català. “Hem d’establir quins serveis ha de rebre un ciutadà, quina és la millor administració que ha de prestar els serveis i amb quin finançament. L’ACM vol afrontar aquest repte i convida als consells comarcals a sumar-s’hi.

L’assemblea, que ha comptat amb una trentena de presidents de consells comarcals de tot Catalunya i la delegada a Barcelona del Govern de la Generalitat, Núria Colomé, ha servit també per tractar informació d’interès pels consells comarcals com la Llei de Transparència, el Fons de Cooperació Local i el Fons Feder. Una intervenció que ha anat a càrrec del Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joaquim Ferrer. Per la seva banda, el Secretari General de l’ACM, Marc Pifarré, ha explicat als consells comarcals els beneficis de la compra agregada que es realitza des de l’entitat municipalista.


*Nota de premsa i fotografia cedida per l’ACM.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies