Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2016 - EL SECRETARI D'IGUALTAT, MIGRACIONS I CIUTADANIA VISITA LA COMARCA DEL BAIX EMPORDÀ

El mes d'octubre, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, va fer una visita institucional a la comarcal del Baix Empordà. Aquesta visita li va permetre fer una aproximació a l’estat de l’acollida al Baix Empordà i conèixer, des de diferents punts de vista, la realitat i les polítiques de ciutadania que s’hi estan portant a terme.

Durant la visita, organitzada pel Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà, Oriol Amorós va poder assistir a una sessió de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (mòdul C), fer una trobada de tècnics i responsables en matèria d’acollida de la comarca, visitar un barri del Baix Empordà on hi ha un elevat índex d’immigració i, finalment, assistir al Consell d’Alcaldes que hi havia programat per a aquest dia.

La sessió de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic que va visitar va ser la de Palamós, acompanyat per la regidora d’Acció Social, Natàlia Casellas, i per la tècnica de Ciutadania, Lourdes Ferrando. En aquesta visita, Amorós va mostrar molt d’interès per conèixer la situació de cadascun dels participants del mòdul C, en què, amb un ambient molt pròxim, es va poder parlar de les principals preocupacions que tenien tots ells.

La trobada de tècnics i responsables en matèria d’acollida de la comarca es va fer a dependències del Consell Comarcal on va estar acompanyat pel conseller comarcal d’Immigració Josep López. En la trobada es van poder tractar temes molt interessants que van anar més enllà de la mateixa acollida. A partir de les inquietuds que els tècnics varen poder presentar, Amorós va donar línies de treball concretes prioritzant el treball amb les escoles i les famílies.

Pel que fa a la visita al barri, es va realitzar a la zona del Convent de la Bisbal d’Empordà, acompanyat pel conseller comarcal d’Immigració, Josep López; l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais; la regidora de Serveis Socials, Maite Bravo; el regidor d’Ensenyament, Enric Marqués; la tècnica de dinamització comunitària, Martha Pelayo, i l’agent d’acollida, Salima Kallouche. Amorós va tenir l’oportunitat de conèixer l’escola Empordanet i l’associació de veïns del barri. Va mostrar molt d’interès per veure tota la tasca educativa que es fa dins de l’escola i palpar la realitat d’aquest barri.

El Consell d’Alcaldes tancava aquesta jornada. Acompanyat pel president del Consell Comarcal, Joan Català; el conseller comarcal d’Immigració, Josep López, i el tècnic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de les comarques gironines, Pere Cortada, Amorós va poder presentar a tots els càrrecs electes de la comarca què són i per a què serveixen els Serveis de Primera Acollida, així com també explicar l’estat del Programa d’acollida dels refugiats a Catalunya.

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies