OFICINA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA DEL BAIX EMPORDÀ

OFICINA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA DEL BAIX EMPORDÀ

L'Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà (OTEBE) és un ens creat per tal d’impulsar la transició energètica a la comarca amb la intenció que aquesta sigui justa, de qualitat i sostenible.

El seu objectiu és donar suport a la ciutadania, comerços, empreses i ajuntaments en el camí de la transició energètica que ens ha de dur a la reducció d'un 55% les emissions de gasos d’efecte hivernacle per al 2030 i a la neutralitat en carboni al 2050.

L'impuls de l'Oficina prové d'una col.laboració entre el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona i l'Institut Català de l'Energia (ICAEN). S'integra en l’equip tècnic de l’Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal i en aquests moments disposa de dos tècnics a temps complert.

Des de l’OCTEBE es realitzen estudis, es recerca finançament, s'organitzen xerrades i es difonen casos d’èxit d’aquells temes relacionats amb l’estalvi, l’eficiència energètica, les energies renovables i l’adaptació al canvi climàtic.

 

ÀMBITS D'ACTUACIÓ:

Els principals àmbits d’actuació són: impuls a les energies renovables, impuls a l’estalvi i l’eficiència energètica, impuls de les instal·lacions d’autoconsum compartit, impuls de les comunitats locals d’energia, impuls de la generació de calor amb biomassa provinent de la gestió dels boscos de la comarca, aprofitament dels recursos orgànics comarcals per la generació d'energia a través del biogàs, planificació de la implementació de les infraestructures necessàries per realitzar la transició energètica a la comarca.

Als següents enllaços trobareu la informació agrupada per temes:

 

 

ESTUDIS DESTACATS:

  • BeMobi: propostes de Mobilitat Sostenible al Baix Empordà. És un estudi impulsat per l'Oficina Comarcal de Transició Energètica i finançat per la Diputació de Girona.
  • RehabGi: rehabilitació energètica i adequació al canvi climàtic de sectors residencials a la demarcació de Girona. És un estudi impulsat per l'Oficina Comarcal de Transició Energètica i finançat per la Diputació de Girona.
  • EPlanet: projecte europeu per a la coordinació territorial d'accions de transició energètica, en que participa la l'OTEBE a través de la Diputació de Girona.

 

 

 

AGENDA OFICINA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA:

 

 

PERSONES DE CONTACTE:

Josep Pujol Fuster

Eulàlia Martínez Vidal

HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC:

Dimarts de 10h a 14h

Demaneu cita prèvia a:

energia@baixemporda.cat

972642310 (ext 2208 i 2210)

OFICINA COMARCAL DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA:

Consell Comarcal del Baix Empordà

Carrer dels tarongers, 7

La Bisbal d'Empordà

 

En col.laboració amb: