LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA AL SECTOR TURÍSTIC

LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA AL SECTOR TURÍSTIC

Des de l'Oficina de Transició Energètica i conjuntament amb l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, es pretén facilitar informació que pugui ser d'utilitat per al sector turístic en l'àmbit de la transició energètica.

S'organitzen xerrades per als interessats del sector sobre possibles actuacions als seus establiments, ajuts del sector, etc. També s'organitzen mentorings (sessions on una empresa del sector turístic que utilitza tecnologia renovable explica la seva experiència a d'altres empreses del sector).

Si esteu interessats en qualsevol d'aquestes accions o en temes de transició energètica, no dubteu a contactar amb l'Oficina Comarcal de Transició Energètica a energia@baixemporda.cat.

 

AJUTS:

Ajuts per a projectes d'eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques - Next Generation EU:

El Departament d'Empresa i Treball ha publicat la convocatòria per a la concessió d'ajuts a projectes d'eficiència energètica i economia circular d'empreses turístiques

L'execució d'aquest programa contribuirà a assolir els objectius mediambientals i energètics establerts a la normativa de la Unió Europea, mitjançant la realització d'actuacions de reforma d'edificis existents destinats a allotjament turístic que afavoreixin la reducció del consum d'energia final i de les emissions de diòxid de carboni.

Aquesta línia d'ajuts forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), en la part referent a la “modernització i competitivitat del sector turístic”.

TERMINI DE SOL.LICITUD:

31 de desembre del 2024.

 

Des del l'Oficina de Transició Energètica, conjuntament amb l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal, s'ha organitzat el següent webminar on les responsables de la gestió de l'ajut van explicar-ne les bases. Ponents: Montserrat Solé i Aubia: Coordinadora de programes, Sub-direcció general de Desenvolupament Turístic Territorial, Direcció General de Turisme. Gemma Caramazana: Tècnica del programa encarregada de la part jurídica de la convocatòria.

 

   

 

 

Per a qualsevol consulta sobre l'ajut:

 Oficina de Transició Energètica: energia@baixemporda.cat    Tel. 972 64 23 10 (ext 2208) 

Departament de Turisme i Treball de la Generalitat de Catalunya: serveiplanificacioturistica.empresa@gencat.cat    Tel. 93 484 95 00