LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA ALS AJUNTAMENTS

LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA ALS AJUNTAMENTS

PACTE DE LES ALCALDIES PEL CLIMA I L'ENERGIA

El Pacte de les alcaldies per a l'energia i el clima és una iniciativa promoguda per la Comissió Europea a la qual s’han adherit trenta dels trenta-sis municipis de la comarca del Baix Empordà. En aquest pacte, les autoritats regionals adquireixen el compromís voluntari de millorar l'eficiència energètica i utilitzar fonts d'energia renovable en els seus territoris.

Els signants del pacte es comprometen a reduir les emissions en un 55% al 2030 i assolir la neutralitat climàtica al 2050, en consonància amb els compromisos establerts a nivell europeu.

Cada municipi té en procés de redacció un Pla d'Acció local per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), en què identifica un conjunt d'accions per dur a terme en l'àmbit de l'ajuntament, en edificis residencials, en el sector terciari, transport urbà i gestió de residus. A nivell supramunicipal, es planifiquen un seguit d’accions agrupades segons la unitat de paisatge corresponent.

Properament en podreu consultar la publicació dels PAESC.

La Diputació de Girona, amb el suport del CILMA i dels consells comarcals gironins, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, promou aquesta iniciativa europea en l'àmbit de les comarques gironines.

 

 

Pacte de les Alcaldies per l'Energia i el Clima