Acció Climàtica prolonga els ajuts per a les oficines comarcals d'impuls a la transició energètica

02/04/2024

L’ICAEN destinarà 2,1 milions d’euros a mantenir un any més l’activitat de la xarxa, i es compromet a destinar-hi 6,3 milions en els propers tres anys.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), obrirà una convocatòria per prolongar els ajuts per a la xarxa d’Oficines Comarcals d’Impuls a la Transició Energètica. Així, els 41 consells comarcals que van acollir-se a aquesta mesura i que ja disposen d’aquest servei podran optar a disposar-ne un any més, que s’ampliaran dos anys més en funció dels resultats obtinguts.

La convocatòria permetrà prosseguir durant un any l’activitat les 41 oficines que van entrar en servei l’any 2022, i que estan situades a la seu de cada Consell Comarcal del país. Els ajuts subvencionaran un 90% de les despeses de contractació de personal tècnic i en matèria de comunicació, amb un màxim de 50.000 euros. D’aquesta manera, els consells comarcals podran mantenir el coneixement tècnic necessari per avançar en l’aportació de criteri local al Pla Territorial Sectorial d’implantació d’energies renovables, i també per donar suport o posar en marxa projectes locals de generació renovable.

Des de la seva constitució, les oficines han treballat per incentivar mesures i donar suport a iniciatives vinculades amb l’estalvi i l’eficiència energètica, les energies renovables o l’apoderament del ciutadà en la seva relació amb l’energia, i per difondre-les. També han dedicat part dels seus esforços a aportar, des de l’àmbit tècnic, el punt de vista de cada comarca a l’elaboració del Pla Territorial Sectorial d’implantació d’energies renovables.