El Consell Comarcal del Baix Empordà ja funciona amb energia solar

10/02/2023

Des de 15 de desembre les dependències del Consell Comarcal i del Centre de treball del Tramuntana ubicades a Palafrugell disposen d'instal.lacions solars fotovoltaiques d'autocosum en funcionament. La instal.lació muntanda sobre la teulada de can Salamó és de 20kWn de potència i està previst que proporcioi xxx d'energia a l'any. Podeu consultar la generació en aquest enllaç. Per la seva banda la instal.lació del centre tramuntana està dimensionada en 8 kWn i proporcionarà un terç del cosum de l'equipament.

Plaques solars fotovoltaiques al sostre de la nau del Centre Tramuntana de Palafrugell
Plaques solars fotovoltaiques al sostre de la nau del Centre Tramuntana de Palafrugell

Aquest és un pas més en l'avanç del Consell Comarcal en la transició energètica, que tanca l'any 2023 amb aquesta instal.lació, més l'adquisició de dos punts de recàrrega i el primer cotxe elèctric de la seva flota i afronta l'any 2024 amb un seguit d'inversions en millora en l'eficiència energètica en els edificis de treball projectades.

     Des del mes de desembre les dependències del Consell Comarcal i del Centre de treball del Tramuntana ubicades a Palafrugell disposen d'instal.lacions solars fotovoltaiques d'autocosum en funcionament.

     La instal.lació muntanda sobre la teulada de can Salamó és de 24kWp de potència i ja ha generat 4.600kWh d'energia. El mes de gener, per exemple, l'edifici va tenir un consum d'energia de 4,15MWh: el 25% procedent de la generació de les plaques fotovoltaiques (1,05 MWh) i el 75% de subministrament de la red (3,10 MWh). 

     Per la seva banda, la instal.lació del Centre Tramuntana està dimensionada en 9kWp i fins a dia d'avui ha generat 2.200kWh d'energia. Durant el mes de gener va produir el 27% procedent de les plaques fotovoltaiques (259 kWh) i el 73% de subministrament de la red (701 kWh).

     Aquest és un pas més en l'avanç del Consell Comarcal en la transició energètica, que tanca l'any 2023 amb aquestes instal.lacions, més l'adquisició de dos punts de recàrrega i el primer cotxe elèctric de la seva flota i afronta l'any 2024 amb un seguit d'inversions en millora en l'eficiència energètica en els edificis de treball projectades.