REHABILITACIÓ ENERGÈTICA EN EDIFICIS

REHABILITACIÓ ENERGÈTICA EN EDIFICIS

ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA:

ELS ATRIS

El passat divendres 15 de setembre del 2023 l'Institut Català de l'Energia ens va presentar el primer número de la seva nova col.lecció del monogràfic sobre arquitectura bioclimàtica, que versava sobre els atris.

Dirigit especialment a arquitectes i tècnics que puguin incloure'ls en edificis d'obra nova, entre d'altres. S'analitza com utilitzar la solució bioclimàtica d’atri per millorar els confort de les persones de forma passiva durant tot l’any, mitjançant la captació solar en períodes freds i de la protecció solar i/o ventilació en períodes de calor.

L’atri és un gran espai diàfan tancat de vàries plantes d’alçada, en connexió directa amb la resta de l’edifici, delimitat amb tancaments. El funcionament bioclimàtic de l’atri dependrà de la seva geometria i característiques de disseny. Es tracta d’un espai que no només proporciona ventilació i llum natural als espais adjacents, sinó que ben gestionat pot reduir les demandes tèrmiques interiors d’aquests espais proporcionant unes condicions de confort agradable i saludable.

Donem les gràcies a la Marta Morera, directora de l'ICAEN i a l'Ainhoa Mata, Cap d'Unitat d'Edificis de l'ICAEN, que van fer la presentació.

Arquitectura bioclimàtica. Monogràfics de l'ICAEN: ELS ATRIS