Servei Especialitzat d'Atenció a la Infància i l'adolescència

L'Equip d'Atenció a la Infània i l'Adolescència és un servei especialitzat d’atenció a la infància i l’adolescència en situació de risc o desemparament, així com les seves famílies.

Quins tipus de casos s’atenen?

El SAIA rep els casos de menors en situació de desemparament o en risc d’estar-hi que detecten els serveis socials bàsics, les instàncies judicials o policials o la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

S’atenen casos de maltractament prenatal, casos de negligència o abandonament, el maltractament físic i/o psíquic, entre altres.

Quines actuacions es porten a terme?

  • Fan el diagnòstic i valoren els infants i el seu entorn social i familiar.
  • Proposen les mesures més adequades a cada cas.
  • Elaboren plans de millora per a l’infant i la seva família, en fan el seguiment i el tractament un cop s’han aplicat les mesures proposades.
  • Coordinen els altres equips i serveis del seu territori que també intervinguin en l’atenció als infants en desemparament, així com donar assessorament als serveis socials bàsics d’atenció social.

A qui s’adreça?

Infants i adolescents en situació o risc de desemparament i les seves famílies

Quins professionals hi treballen?

L'EAIA del Baix Empordà està format per professionals de la psicologia, la pedagogia, el treball social i l’educació social.

Què fer si soc coneixedor d'un cas de possible maltractament a un/a menor?

Telèfon Infància Respon 116 111

infanciarespon.bsf@gencat.cat

Per a més informació cliqueu aquí

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies