Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


SETEMBRE 2019 - ENSENYAMENT, INICI DE CURS

EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ AUGMENTA AQUEST CURS UN 26,8% ELS AJUTS PER MENJADOR ESCOLAR I AMPLIA LES PLACES DE 3 RUTES DE TRANSPORT PER A SECUNDÀRIA

 

L’ens inicia amb normalitat el servei als menjadors dels 50 centres docents que gestiona i a les 36 rutes que conformen el mapa de transport escolar de la comarca

Amb l’inici del nou curs 2019-2020, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha posat en funcionament els serveis de transport i menjador escolar que gestiona, arran de la delegació de competències per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Durant aquest curs es donarà el servei de menjador escolar a un total de 50 centres docents públics, dels quals 37 són escoles d’infantil i primària, 1 d’educació especial  i 12 escoles bressol. Les empreses que actualment presten aquest servei a la comarca són, als centres de la zona nord (des d’Albons fins a Mont-ras) Càtering Vilanova, SL, i a la zona sud (des de Vall-llobrega fins a St. Feliu de Guíxols), Eurest Catalunya, SL.

En aquest servei, el curs ha començat amb un major nombre d’alumnat amb ajut de menjador escolar. En concret, dels 2.956 nens i nenes que han sol·licitat el servei de menjador per a aquest curs, 1.703 també han demanat un ajut per al mateix dins el període ordinari de la convocatòria. D’aquestes 1.703 sol·licituds tramitades, 1.155 han rebut un ajut del 50% del preu del menú, 163 un ajut del 100%, i 240 han estat denegades per no complir amb els criteris de les bases. Pel que fa a la resta, les famílies disposen d’un termini per esmenar la sol·licitud, ja que o bé està incompleta, o bé no s’ha pogut efectuar el càlcul de l’ajut per algun problema amb l’Agència Tributària. Respecte del curs passat, el nombre global d’ajuts concedits dins del període ordinari de la convocatòria és un 26,8 % més elevat. Igual que en anys anteriors, les famílies poden continuar demanant un ajut de menjador durant tot el curs.

Pel que fa al servei de transport escolar, el Consell Comarcal gestiona un total de 36 rutes a través de les empreses Autocars Martí Pi, SA, Gironabus, SL, Sarfa, SL i Autocares Izaro, SA. Es dona servei a 1.450 alumnes aproximadament. A secundària, continua l’augment d’alumnat que necessita fer ús del transport escolar. En concret, per a aquest curs, s’han hagut d’ampliar les places de tres rutes.

D’acord amb les competències delegades, el Consell Comarcal exercirà el control i la supervisió d’aquests serveis per tal de garantir-ne un bon funcionament. Ho farà a través de supervisions in situ durant la prestació dels serveis, així com amb reunions de comissions de seguiment.

Noticia TV Costabrava fes clic aquí 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies