Consell Comarcal del Baix Empordà Accés ràpid a les àrees del Consell Comarcal
Inici

Cuina de l'Empordà

LA NOSTRA CUINA

La nostra cuina és una mostra evident de la generositat de la nostra terra: el mar dóna l’excel·lent peix i marisc; la plana, fruites i productes del camp i dels horts, i la muntanya, les carns, els formatges i els productes silvestres. La barreja de tots aquests elements és el que ha donat a la cuina de l’Empordà la varietat de gustos i contrastos que la distingeix i que fa que es conegui com a cuina del mar i muntanya. 

El secret més gran, però, és la utilització de productes autòctons i de bona qualitat, així com una llarga experiència en el procés d’elaboració dels productes. Així mateix, la nostra cuina la configura un fort component social: suquets de pescadors arran de platja, arrossos a la cassola a les trobades populars i festes majors o les llargues nits de menjar i tertúlia a les barraques de pescadors o de l’interior.

De tot plegat, en surten plats tan característics com el suquet de peix, els arrossos, el pollastre amb escamarlans o el platillo.

Per ampliar la informació podeu consultar els fulletons turístics del servei de turisme.

Un bon exemple audiovisual és el documental El Territori al plat, dirigit per l'Antoni Martí. A continuació us enllacem el trailer.

Cuina de l'Empordà CCBE - Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-6 - 17100 La Bisbal d’Empordà - Tel. 972 64 23 10 - cuinadelemporda@baixemporda.cat - Nota legal
Gestor web Comunicatek
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies