Consell Comarcal del Baix Empordà Accés ràpid a les àrees del Consell Comarcal
Inici

LA TERCERA EDICIÓ DELS JOCS EMPORION REUNIRÀ PROP DE 4.000 PRACTICANTS D’ACTIVITATS ESPORTIVES AL PLA DE L’ESTANY

JOCS EMPORION 2016

Per tercer any consecutiu, la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya organitzen els Jocs Emporion; un esdeveniment poliesportiu coordinat pels consells esportius de la demarcació de Girona que els dies 20, 21 i 22 de maig reunirà prop de 4.000 esportistes al Pla de l’Estany, concretament als municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta.

Els Jocs Emporion concentraran en un cap de setmana totes les finals i trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment que en tan sols dos anys ha aconseguit un èxit de públic i de participació que creixen any rere any. La primera edició, que va tenir lloc a Figueres, va comptar amb la participació de 1.800 esportistes, i la segona, que es va fer a Lloret de Mar i a Blanes, amb 2.600 assistents.

Els Jocs Emporion consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. El seu objectiu principal és dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població, engrescant-la a participar, ja sigui competint o bé prenent part en les activitats de promoció obertes a tothom. A la vegada, també volen ser un punt de trobada entre pares, mares, educadors, esportistes i societat en general, a fi de potenciar una major conscienciació de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

Com ja és habitual, als Jocs es practicaran un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, futbol 5, bàsquet, voleibol, natació, cros, gimnàstica rítmica i artística, judo, hip-hop, patinatge, hoquei sobre patins, handbol i atletisme. L’edició d’enguany inclou, a més, tres noves iniciatives que faran que els Jocs guanyin en qualitat i dimensió:

La primera és l’ampliació del públic destinatari, amb una oferta d’activitats destinada a gent gran i a persones amb discapacitat intel•lectual. D’aquesta manera s’obren els Jocs a un ventall molt més ampli de participants, a la vegada que s’ofereix a aquests col•lectius l’oportunitat de participar en un esdeveniment engrescador.

La segona és la celebració de la Gala Valors en Acció, que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – L’esport en positiu» que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es farà un reconeixement a esportistes i equips que hagin destacat per actuacions positives que hagin tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2015-2016. A més, durant els Jocs es portarà a terme l’acció «Targeta verda», que pretén premiar les actituds de joc net (fair-play) que es puguin desenvolupar dins i fora el terreny de joc.

La tercera novetat és la celebració del «Seminari d’educació i olimpisme», en què reconeguts investigadors i erudits del món olímpic posaran en relleu l’essència dels valors olímpics i aportaran a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de l’educació.

Més informació a:  http://jocsemporion.ddgi.cat/ 

DOSSIERS JOCS EMPORION 2016
RESULTATS
ESPORTS Generalitat de Catalunya Secretaria General de l'Esport Diputacio de Girona Unió de Consells Esportius de Catalunya Observatori de l'Esport
Consell Esportiu del Baix Empordà - Pl. Joan Carreras i Dagas, 4 baixos. Edifici Niubo II - 17100 La Bisbal d’Empordà
972 643 207 - esports@baixemporda.cat - Nota legal

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies