Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Novembre 2006 - MARAGALL FA A MONELLS EL SEU DARRER ACTE PÚBLIC
En un ambient cordial i distès i amb una important afluència de públic, el president en funcions de la Generalitat Pascual Maragall va inaugurar el centre cultural can Geronès. En el decurs del seu parlament va comparar el Baix Empordà amb la Toscana, destacant els esforços per la recuperació dels monuments arquitectònics, <> . En l’escrit del llibre d’honor del Consell va deixar expressat: <>.
Can Geronès forma part de la finca Camps i Armet, propietat de la Diputació de Girona. L’any 1996 en va cedir el dret per 75 anys a l’Ajuntament. La manca de recursos econòmics va fer que les obres no s’iniciessin fins a finals del 2000 quan es va signar d’un conveni entre l’Ajuntament, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Consorci de les Gavarres, per rehabilitar-ho com a centre cívic municipal, espai d’interès comarcal i seu del Consorci de les Gavarres
El Consell Comarcal del Baix Empordà en va liderar el projecte de reconstrucció i acollint-se a la convocatòria d’ajuts de la Xarxa 41 va destinar l’import total de la subvenció a la primera fase de rehabilitació. L’Escola Taller de les Gavarres del Consell Comarcal  va començar fent tasques de desbroçament el gener de 2002 i va continuar amb l’obra de paleteria: teulat, paviments, revestiments, formació d’obertures, etc. La darrera fase es va portar a terme a través de PUOSC.
El Consorci de les Gavarres, per la seva part, va assumir la restauració de la planta pis, que es va desenvolupar entre febrer de  2003 i setembre de 2005.
Can Geronès forma part del barri antic de l’església de Monells. La primera citació de l’església de Sant Genís es de l’any 1019.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies