Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Juliol 2008 - MÒDUL FORMATIU D'AJUDANT DE CUINA PER A DONES A LA BISBAL D'EMPORDÀ
El mòdul, organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà en el marc del Pacte Territorial per a l’Ocupació de les comarques de Girona, ha estat impartit pels professionals de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà. S’ha desenvolupat durant vuit dies a la cuina i aules del Col·legi Cor de Maria de la Bisbal d’Empordà. Com en altres ocasions, l’horari escollit ha estat pensat perquè les dones interessades poguessin conciliar la seva vida personal i la seva formació professional.
Disset persones han rebut formació de cuina bàsica durant vint hores perquè els sigui més fàcil trobar feina. Han après a utilitzar la maquinària i els utensilis de la producció culinària, les elaboracions de les bases dels plats i de les receptes tradicionals, així com els conceptes bàsics de l’organització i la producció a la cuina.
Aquesta iniciativa pretén donar resposta a dos reptes. Per una banda, fomentar l’aplicació de mesures de conciliació de la vida familiar i laboral que permetin la incorporació de les dones al mercat de treball. Per altra banda, promoure la formació específica per combatre la manca de mà d’obra qualificada que darrerament s’observa en el sector turístic. El curs ha estat molt ben valorat per les participants, que pensen que els pot ajudar a trobar feina en l’àmbit de l’hostaleria o de l’assistència domiciliària, ja que aprenen models de cuina sans i econòmics de la cuina catalana.
D’altra banda, les dones que han participat en el curs han entrat a formar part de la borsa de treball de la Unió d’Associacions d’Hostaleria de la Costa Brava Centre, Grup Costa Brava Centre. En aquest sentit, des de la gerència del Grup s’assumeix el compromís de tenir en compte aquestes persones alhora d’oferir-los un lloc de treball, aplicant mesures de conciliació de la vida personal i laboral.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies