El Consell Comarcal organitza una jornada per presentar les oportunitats de la transició energètica

02/11/2021

La sessió està prevista telemàticament el proper 18 de novembre de 9 a 11 h i està adreçada a empreses dels polígons i responsables dels municipis.

 

El Consell Comarcal del Baix Empordà, a través de l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons, celebrarà una jornada centrada en la transició energètica com a base de la millora de la competitivitat de les empreses instal·lades als polígons de la comarca. L’acte, que es farà online el dijous 18 de novembre de 9.00h a 11.00h hores té l’objectiu d’exposar les diferents oportunitats que pot oferir la transició energètica a les empreses establertes en polígons d’activitat econòmica.

Pel que fa el desenvolupament de la jornada, la seva organització s’ha fet amb la col·laboració de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica, el representant de la qual iniciarà la ronda d’exposicions, explicant els conceptes bàsics i les principals funcions de l’oficina a l’hora de donar suport a empreses, personal tècnic i particulars. Continuarem amb la presència de dues empreses col·laboradores i especialitzades en serveis de transició energètica: Km0 Energy i la cooperativa SUNO, a través del projecte E-Plus. Totes dues ens faran entendre les diferents possibles vies a implantar als polígons i els reptes que es plantegen per aquest nou escenari on l’eficiència energètica ha de ser la prioritat. Per finalitzar aquesta part de presentacions, es comptarà també amb la participació de personal tècnic de l’Ajuntament de Rubí, els quals ens aproparan com a exemple d’èxit el projecte “Rubí Brilla”.

El vicepresident primer del Consell i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, explica que aquesta és la primera jornada organitzada per la nova Oficina Tècnica de Suport als Polígons, “una aposta estratègica del Consell que va començar a funcionar el mes de setembre i que vol ser una eina útil per a propietaris, empreses i ajuntaments”. Segons Dilmé, “la transició energètica obre oportunitats, tant de negoci com d’estalvi de costos a les empreses, i és important conèixer quines són i quines de les que s’han posat a la pràctica en altres punts del país han funcionat”.

Totes les persones assistents, podran tenir l’oportunitat de participar activament a través del torn de preguntes a cadascun dels ponents, abans de donar per tancada la Jornada. Les persones interessades en assistir a aquesta jornada, poden sol·licitar l’enllaç a la sessió virtual a través del correu: poligons@baixemporda.cat i també amb el formulari de contacte del web https://poligonsbaixemporda.cat/contacte.