Es presenta la cinquena edició del circuit de teatre Empordanet a escena

20/09/2022

El circuit comença el 2 d’octubre a Rupià i passa per una quinzena de municipis. La darrera funció serà el 30 d’abril a Gualta.

Aquest matí s’ha presentat a la Sala Polivalent de Corçà la cinquena edició d’Empordanet a Escena. El circuit de teatre familiar es programa pel darrer trimestre de l’any i primer del 2023 amb espectacles a catorze municipis de la comarca com Rupià, Foixà, la Tallada, Albons, Verges, Colomers, Forallac, Serra de Daró, Corçà, Ullà, Pals, Sant Sadurní d’Heura-Cruïlles-Monells, Bellcaire d’Empordà o Gualta.

“Empordanet a Escena”, nascut al 2018, proposa una programació estable de teatre familiar els diumenges amb circ, titelles o teatre entre d’altres. La proposta acull companyies de teatre amb espectacles de renom i la majoria amb reconeixements.

La proposta vol contribuir a generar moviment cultural als pobles petits, cohesionant esforços dels diferents municipis en una programació conjunta. Amb una programació unitària es vol contribuir a la creació de nous públics, tot afavorint a la circulació d’espectadors entre els diferents pobles i consolidant la indústria cultural als petits municipis.

Pel director del cicle, Pep Vila: “estem contents de poder presentar aquest circuit de teatre que arriba ja a la seva cinquena edició. Aquest any són gairebé una quinzena de municipis implicats el que vol dir que la cultura arribarà a molts punts del Baix Empordà amb espectacles de molta qualitat.”

Per la seva banda la consellera comarcal de cultura, Agnès Gasull ha remarcat la importància d’ajudar als municipis més petits a oferir espectacles engrescadors i diversos, aptes per a tots els públics i per fer arribar, en definitiva, la cultura arreu. “Es importantíssim que la nostra mainada tingui accés a sessions de teatre, de circ, de titelles, d’actes culturals als seus pobles; que es facin arribar espectacles per a petits i grans a tot arreu, independentment de si són pobles petits, mitjans o grans. I alhora facilitar que puguin seguir gaudint d’una extensa varietat d’espectacles als municipis de la rodalia. Celebrar aquestes programacions ens permet riure, somiar, interactuar i aprendre plegats, gestionar sentiments, expressar emocions, ... en definitiva créixer culturalment a prop de casa”.

La proposta arrancarà el 2 d’octubre a Rupià amb ¡Qué buen día! De la Companyia Maite Guevara, seguint amb De bracet (a Foixà el 16 d’octubre amb la Cia. Samfaina de Colors); el 30 d’octubre a la Tallada amb KI’aa la teva cançó (Cia. Inspira Teatre); el 13 de novembre a Albons amb Petit Univers de la Cia. Marcel Gros; el 27 de novembre a Verges amb Un vestit nou per a l’Emperador de la Pere Llimonera; el 18 de desembre a Bellcaire amb Lumière de la Cia. Txema Muñoz; el 15 de gener a Colomers amb Galetes de Formatge de la Cia. Txo Titelles; el 29 de gener a Serra de Daró amb Globe Story de El Perro Azul Teatro; el 12 de febrer es podrà gaudir de Kumulunimbu de la Cia. Ortiga; el 26 de febrer a Corçà amb Les croquetes oblidades de la Cia. Les Bianchis; el 12 de març a Ullà amb Valentina Quàntica de la Cia. Anna Roca; el 26 de març a Pals amb Tripula de la Cia. Farrés Brothers; el 16 d’abril a Fonteta amb Disorder de la Cia. Pere Hosta; i el 30 d’abril a Gualta amb Kasumay de la Cia. Circo Los.           

Amb el circuit “Empordanet a escena” hi col·laboren la Fundació SGAE, el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona i OSIC (Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya).