Es reforça el Pla d’Accessibilitat Turística amb la incorporació d’un estudiant amb discapacitat

15/04/2021

La incorporació, realitzada gràcies a una beca de Pràctiques de la Fundación ONCE –CRUE junt amb la Universitat de Girona, serà per un període de tres mesos, on l’estudiant aportarà els seus coneixements i experiència en la matèria. 

 

En Manel Heras forma part de l’equip de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà des del 6 d’abril, on hi estarà durant tres mesos en conveni de pràctiques. Al llarg d’aquest període treballarà per consolidar el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, juntament amb la resta de l’equip de turisme, tot aportant el seu punt de vista i experiència com a usuari de cadira de rodes. 

Des de l’inici del projecte s’han tingut en compte les entitats pel bon funcionament del pla, però tenir una persona a l’equip amb mobilitat reduïda serà molt important per confirmar l’eficàcia i qualitat de les accions que contempla el propi pla. En Manel, per la seva part, comenta que “és fonamental sumar esforços implicant a diferents associacions de persones amb discapacitat i els seus usuaris. Aquesta acció permetrà consolidar un pla d’accessibilitat molt necessari i ambiciós per donar un punt d’excel·lència i de qualitat al nostre territori”. 

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé,considera que “aquesta és una molt bona oportunitat per copsar de primera mà les necessitats dels usuaris i poder oferir un pla encara més ajustat a la realitat” i ha agraït la confiança de la Fundació Once i la Universitat de Girona amb el Pla d’Accessibilitat Turística, “un projecte pioner i imprescindible per tenir una oferta turística de qualitat i a l'abast de tothom”. 

El Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un projecte impulsat per I‘Àrea de Turisme del Consell Comarcal amb l'objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d'aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l'oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de diversitat funcional (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran I'establiment o espai accessible amb molta més seguretat i confort.

Des del consell comarcal es vol animar al sector turístic a formar part del pla d’accessibilitat entrant al web: https://accessibilitat.baixemporda.cat/ omplint l’enquesta i sol·licitant la visita de validació. Si el resultat de la visita de validació és favorable s’entra a formar part de la promoció que contempla el pla d’Accessibilitat Turística: un acte de reconeixement públic, la participació en la publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà” i la difusió online,  entre d’altres accions.  

Cal destacar també la implicació i col·laboració dels ajuntaments de la Comissió Turística però en especial dels ajuntaments de Castell – Platja d’Aro, Torroella de Montgrí, Pals, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d’Aro i Palamós que han fet una aposta clara per treballar l’accessibilitat signant convenis de col·laboració amb el consell comarcal.