Estat d’alerta per sequera hidrològica

28/11/2022

Fes una ullada tot seguit al què suposa estar en sequera hidrològica, quins municipis es troben en aquesta situació així com les restriccions que hi ha.

11 municipis del Baix Empordà entren en estat d’alerta per sequera hidrològica

El passat 25 de novembre l’Agència Catalana de l’Aigua va publicar la resolució en la qual es declara l’estat d’alerta per sequera hidrològica a les unitats d’explotació Embassaments del Llobregat, Embassaments del Ter i Embassaments del Ter-Llobregat.

L’entrada en aquest estat de sequera comporta, d’acord amb el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES) , una sèrie de mesures de gestió i de limitacions en el consum d’aigua que afectarà 11 municipis de la comarca: Begur, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Pals, Regencós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Torrent.

En els documents adjunts es pot consultar:

-Pla de sequera (Memòria Tècnica)

-Resolució ACC/3687/2022, de 22 de novembre, per la qual s'actualitzen els estats de sequera pluviomètrica en un total de 10 unitats d'explotació i es declara l'alerta per sequera hidrològica a les unitats d'explotació de l'embassament de Darnius Boadella, embassaments del Ter-Llobregat, embassaments del Ter i embassaments del Llobregat.

-Pòster amb les restriccions d’aigua per usos urbans en municipis en estat d’alerta.