La Fundació Josep Pla inaugura una nova exposició permanent

22/04/2024

En aquesta nova mostra s’introdueix la figura i l’obra de l’escriptor palafrugellenc, amb un nou discurs expositiu ajustat als nous materials i coneixements sobre Josep Pla.

En els darrers anys han aparegut nous estudis, textos inèdits, documentació periodística i epistolar, a més, de la recent incorporació d’una biografia de Josep Pla que han obert noves perspectives i aproximacions a la personalitat i l’obra d’aquest autor. La Fundació Josep Pla ha fet una anàlisi d’aquests documents i, sumada a la recepció de fons documentals, ha creat aquesta renovada exposició titulada “La passió per escriure”.

Així els visitants podran conèixer i interpretar millor les diverses facetes de l’escriptor: els lligams familiars, les relacions sentimentals i d’amistat, les fites de la seva trajectòria, els grans temes de la seva obra, la seva proposta estilística, el seu procés d’escriptura i, fins i tot, es podrà experimentar la sensació de visitar el mas Pla.

La renovació no s’ha limitat únicament als continguts, sinó que s’han condicionat nous espais visitables a la seu de la Fundació i s’ha actualitzat el format de la mostra, que inclou elements interactius i nous materials audiovisuals, per oferir una experiència més atractiva i participativa.

En representació del Consell Comarcal del Baix Empordà hi va assistir Enric Marquès, vicepresident 1r i conseller de cultura. L’ens comarcal forma part del patronat d'aquesta fundació.

La inauguració va comptar, també, amb la participació de Francesc Montero, Director de la Fundació Josep Pla; Juli Fernández, alcalde de Palafrugell; Laura Millán, 2a tinent d’alcalde i regidora de cultura de Palafrugell, i Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.