S’anuncien ajudes per retirar l’amiant de cobertes malmeses per la pedregada

05/09/2022

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, ha visitat alguna coberta malmesa juntament amb la consellera Jordà.

Des del Consell Comarcal del Baix Empordà se segueixen visitant les afectacions ocasionades per la pedregada del passat dimarts 30 d’agost. Aquest matí el president de l’ens, Joan Manel Loureiro, ha visitat alguna coberta malmesa. En aquesta línia el president explica com les afectacions són molt importants a nivell de conreus i tant a nivell públic com privat. “haurem de treballar coordinadament des del governs, consells comarcals i ajuntaments” per oferir ajudes i donar resposta a les necessitats presents”. 

En clau d’ajudes, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha anunciat avui que “el Govern està ultimant i aprovarà en els propers dies una subvenció extraordinària per retirar l’amiant de les cobertes malmès per la pedregada històrica i tràgica de dimarts passat al Baix Empordà”.

Jordà ha fet aquest anunci durant una visita a Mas Casas, una de les explotacions ramaderes que, entre altres instal·lacions, va patir importants afectacions arran de l’episodi, situada a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, a tocar de la Bisbal d’Empordà. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, han acompanyat la consellera i al president del Consell Comarcal durant la visita.

La consellera ha recordat que “la retirada de l’amiant suposa uns costos importants per als afectats”, i per això el Govern aprovarà aquesta subvenció “de forma immediata, i serà amb caràcter retroactiu, destinada a particulars per poder sufragar els costos de retirada de l’amiant malmès de coberts, tallers, magatzems i explotacions ramaderes”.

Per al president, Joan Manel Loureiro: “és important que la gent sàpiga que les subvencions es pagaran amb caràcter retroactiu, per tant és important que tothom guardi factures”. Amb tot ha afegit que “creiem que la resposta per part de l’administració ha estat bona i àgil. Des del Consell Comarcal seguirem treballant per ajudar als afectats a tornar a la normalitat el més aviat possible”.