S’inicia el Servei d’Intermediació d’Habitatge al Baix Empordà

19/02/2021

El nou servei vol donar atenció especialitzada a persones vulnerables en risc d'exclusió residencial per evitar la pèrdua del seu habitatge principal.


Recentment ha entrat en funcionament el Servei d’Intermediació en l’Àmbit d’Habitatge (SIAH) amb la finalitat d’atendre persones amb problemes de pagament de l’habitatge principal i garantir la unitat d’actuació i de resposta davant dels problemes que plantegen els ciutadans, per tal de facilitar-los la proximitat al servei d’assessorament en l’àmbit de l’emergència residencial. El Servei té una cobertura comarcal i atendrà els ciutadans i ciutadanes dels municipis de la comarca.

Aquest servei pot desenvolupar-se en part gràcies a la sol·licitud que va demanar el Consell Comarcal el desembre del 2020 a la Diputació de Girona en el marc del Pla de Serveis d’Assistència en matèria d’Habitatge.

El servei és prestat conjuntament pel Consell Comarcal del Baix Empordà i la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i els col·legis d'advocats de Girona i Figueres.

El SIAH presta actuacions com l’assessorament a persones que tinguin problemes relacionats amb deutes de l'habitatge o risc de perdre’l, intermediació en casos de deutes en el lloguer, acompanyament de les persones afectades, entre d’altres.

El conseller responsable de l’àrea, Daniel Encinas, valora positivament la posada en marxa del Servei d’Intermediació en l’Àmbit de l’Habitatge, ja que suposa un pas endavant en la millora dels serveis i atenció que s’ofereixen als habitants del territori del Baix Empordà.